Θουκυδίδη Ιστορία Α λυκείου βιβλίο Γ Κερκυραϊκά - Τράπεζα Θεμάτων

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 14.50
11.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
277708
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
Σελίδες:336
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2006
ISBN:9789608458345
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Όσον αφορά το κείμενο από την Ιστορία του Θουκυδίδη που εξετάζεται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών της Α΄ Λυκείου, μαζί με το βιβλίο ανάλυσης του σχολικού εγχειριδίου προσφέρεται απαντημένη η Τράπεζα Θεμάτων του ΙΕΠ και Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων.

Συγκεκριμένα:

«Θουκυδίδη Ιστορία Βιβλίο Γ΄ Κερκυραϊκά»,


Σπύρος Φλώρος


Ως προς την οργάνωση της ύλης, αρχικά δίνεται η μετάφραση κάθε θεματικής ενότητας, με πιστή απόδοση του αρχαίου κειμένου. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται σύντομα το περιεχόμενο των προηγούμενων ενοτήτων και το περιεχόμενο της εξεταζόμενης κάθε φορά ενότητας. Κατόπιν γίνεται η γραμματική αναγνώριση και επεξεργασία των όρων, η συντακτική ανάλυση του κειμένου και η ερμηνευτική προσέγγιση της ενότητας. Διερευνώνται μέσα από τη θεώρηση του ιστορικού οι λόγοι, τα κίνητρα, οι αφορμές για τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Έπειτα δίνονται απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και συμπληρωματικές ασκήσεις για εξάσκηση. Τέλος, υπάρχουν κριτήρια αξιολόγησης ως επανάληψη μελέτης σε κάθε θεματική ενότητα.

«Θουκυδίδη Ιστορία Βιβλίο Γ΄Κερκυραϊκά» - Τράπεζα Θεμάτων, Μαρία Ντότσικα

Συμβάλλει στην προετοιμασία των μαθητών και αποτελεί συνδρομή στο έργο των εκπαιδευτικών. Εμπεριέχει απαντημένη την Τράπεζα Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και 15 Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων επί των καθορισμένων ενοτήτων στην εξεταστέα ύλη από την ιστορία του Θουκυδίδη. Συνολικά, το γνωστικό υλικό προσεγγίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το βιβλίο να λειτουργεί ως εργαλείο επανάληψης και αξιολόγησης.

Απαντήσεις στην Τράπεζα Θεμάτων

Οι παρατηρήσεις, ανάλογα με το σημείο αναφοράς τους, αντιμετωπίζονται ως εξής:


Ζητείται μετάφραση μέρος του δοθέντος κειμένου, για την οποία παραπέμπουμε στο σχολικό εγχειρίδιο παράλληλων μεταφράσεων, διότι είναι κοινό για όλους τους μαθητές, αλλά και γιατί η προσθήκη μιας κατά λέξη μετάφρασης ή όποιας άλλης ελεύθερης ενώ δεν αφαιρεί από την κατανόηση του κειμένου, επιβαρύνει με νέες εκδοχές χρονοβόρας προσέγγισης.
Απαιτούνται στοιχεία του έργου και της ζωής του ιστορικού, για την άντληση των οποίων υποδεικνύεται το σχετικό μέρος από την προς εξέταση εισαγωγή του σχολικού βιβλίου, από όπου εξάγονται και όλες οι παρατηρήσεις τέτοιου τύπου.
Στην εξέταση της λεξιλογικής παρατήρησης, η οποία συνήθως έχει δύο σκέλη, δίνονται απαντήσεις επί των ζητουμένων από την νεοελληνική ή την αρχαιοελληνική γλώσσα τέτοιους είδους ώστε ο μαθητής να αισθάνεται και ο ίδιος συν-λειτουργός του εκφραστικού οργάνου του πολιτισμού μας.

Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων

Πρόκειται για κριτήρια, τα οποία αξιοποιούν και επεκτείνουν 15 θέματα αντιπροσωπευτικά κάθε ενότητας από την Τράπεζα Θεμάτων ως εξής:


Συμπληρώνονται με προτεινόμενες ερμηνευτικές, γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις. Τα τελικώς σχηματισμένα κριτήρια είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και διατρέχουν το σύνολο της εξεταστέας ύλης.
Οι απαντήσεις αυτών των κριτηρίων, ενώ ως προς το γραμματικό και συντακτικό μέρος είναι λακωνικές –συμπεριλαμβανομένης βέβαια της αιτιολόγησης, όπου καθίσταται απαραίτητο– στις ερμηνευτικές παρατηρήσεις είναι αναλυτικές προκειμένου να είναι εφικτή η επαναληπτική μελέτη των σχολιαστικών σημείων για τις εξετάσεις.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!