Εθνικοί και χριστιανοί σε μια εποχή αγωνίας

Όψεις της θρησκευτικής εμπειρίας από τον Μ. Αυρήλιο ώς τον Μ. Κωνσταντίνο
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 18.09
10.85
Τιμή Πρωτοπορίας
+
33301
Συγγραφέας: Ντοντς, Ε. Ρ.
Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια
Σελίδες:224
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1995
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Συγγραφέας του κλασικού έργου "Οι Έλληνες και το παράλογο", ο καθηγητής Ντοντς εξετάζει εδώ το φιλοσοφικό και θρησκευτικό κλίμα που επικράτησε κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, μια "εποχή αγωνίας", δηλαδή υλικής παρακμής και πνευματικής αναζήτησης, υπό τη σκια των επικείμενων εισβολών, επιδημιών και δημόσιων ταραχών που έμελλαν να σημάνουν το τέλος της pax Romana.

"Το παρόν βιβλίο, δεν είναι μόνο μια σημαντική μελέτη των κοινών στοιχείων μεταξύ εθνικών και χριστιανών της εποχής, αλλά και μια αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Ντοντς, ειρωνική, αυστηρή, ανθρώπινη, ενδεικτική της απορίας του απέναντι στη δική του εποχή αγωνίας ... η ευρύτητα της οπτικής και η αμέριστη συμπάθεια με την οποία ο Ντοντς προσεγγίζει το θέμα του, συνδυασμένη με την πυκνότητα της γραφής του, τοποθετούν αυτό το έργο σε εξέχουσα θέση ανάμεσα στις διακεκριμένες μελέτες του."
Henry Chadwick

"Τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του έργου [του Ντοντς] ... είναι η σπάνια συνύφανση κριτικής απόστασης και συμπάθειας, η αυστηρή επιστημονική μέθοδος συνδυασμένη με ένα βαθμό εξοικείωσης με τις σύγχρονες ψυχολογικές θεωρίες, ασυνήθιστο για κλασικό φιλόλογο, τελευταίο δε, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η ικανότητά του να γράφει πολύ ωραία ... Παρουσιάζει εδώ μια σύντομη, αλλά μεγάλης εμβέλειας, ακριβή και καλά τεκμηριωμένη μελέτη της θρησκευτικής ζωής στην Εποχή της Αγωνίας του, εστιάζοντας μάλλον περισσότερο σε ό,τι είχαν κοινό εθνικοί και χριστιανοί παρά σε ό,τι τους χώριζε ... Τελειώνει με ορισμένα σύντομα, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα, σχόλια για τους λόγους της επιτυχίας που είχε ο Χριστιανισμός."

Times Literary

Supplement
Συγγραφέας:
Ντοντς, Ε. Ρ.
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Σελίδες:
224
ISBN:
9789602210826
Μεταφραστής:
Αντύπας, Κώστας
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1995

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!