Εμπειρία και εκπαίδευση

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 7.50
6.75
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €7.00
+
51257
Συγγραφέας: Ντιούι, Τζων
Εκδόσεις: Γλάρος
Σελίδες:74
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1980
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Με το βιβλίο αυτό ο Τζων Ντιούι κατορθώνει να συμπυκνώσει και να παρουσιάσει με τον πιο λιτό τρόπο όλη τη φιλοσοφία του πάνω στο εκπαιδευτικό πρόβλημα. Γραμμένο δύο δεκαετίες μετά το κλασικό έργο του «Δημοκρατία και εκπαίδευση», το βιβλίο αυτό δείχνει με τι τρόπο ο Ντιούι αναμόρφωσε τις ιδέες του, όταν στο μεταξύ παρεμβλήθηκε η πείρα από τα πειράματα στα προοδευτικά και φιλελεύθερα σχολεία. Ανθρωπος με ευρύ νου και πρόδρομος των νεώτερων εκπαιδευτικών αντιλήψεων, χάραξε τις κατευθυντήριες γραμμές για μια φιλελεύθερη ανθρωπιστική παιδεία, απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ανώτερη κοινωνική μεταβολή.


Το πιο περιεκτικό βιβλίο του μεγάλου παιδαγωγού για τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις δυνατότητες μιας νέας εκπαιδευτικής επιστήμης, κάτω από το φως των πειραματισμών στα φιλελεύθερα και πειραματικά σχολεία.


"Ο Τζων Ντιούι πρέπει να πάρει τη θέση του ανάμεσα σ εκείνους που έκαναν τη φιλοσοφική σκέψη να έχει άμεση σχέση με την καθημερινή πραγματικότητα. Ο τρόπος που άσκησε το έργο του, τον κατατάσει ανάμεσα στους αρχαίους στωικούς και τον φέρνει κοντά στον Αυγουστίνο, τον Καρτέσιο, τον Λοκ και άλλους πρωτοπόρους στοχαστές".
Άλφρεντ Νορθ Χονάιτχεντ
Συγγραφέας:
Ντιούι, Τζων
Εκδότης:
Γλάρος
Σελίδες:
74
ISBN:
9789602752494
Μεταφραστής:
Πολενάκης, Λέανδρος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1980

Εξαιρετικό! Ακόμη κι αν δεν ανήκει κάποιος στο χώρο της εκπαίδευσης θα το διαβάσει με ενδιαφέρον.
Γράψτε μια κριτική