Παραδοσιακές κοινωνικές δομές

36380
Συγγραφέας: Νιτσιάκος, Βασίλης
Εκδόσεις: Οδυσσέας
Σελίδες:175
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/1993
ISBN:9789602101001


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝΠρόλογος Εισαγωγή Οργάνωση του χώρου Κοινότητα Συγγένεια Οικογένεια Σχέσεις Παραγωγής Επίλογος Summary Βιβλιογραφία Ευρετήριο

Η στάση μας απέναντι στο παρελθόν είναι γενικά αντιφατική. Από τη μια πανηγυρίζουμε για τη χειραφέτηση του ατόμου από ευρύτερες κοινωνικές δεσμεύσεις, από την άλλη θρηνούμε τη συλλογικότητα και τη συνοχή που χάσαμε. Από τη μια υμνούμε τις τεχνολογικές μας κατακτήσεις, από την άλλη αναθεματίζουμε την αλλοτρίωση, ενώ η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού συμβάλλει στην ενίσχυση της μυθολογίας γύρω από το παρελθόν.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί συμβολή στην απομυθοποίηση της κοινωνίας του παρελθόντος και στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης Λαογραφίας η οποία αξιοποιεί τις θεωρητικές και μεθοδολογικές κατακτήσεις της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και της Κοινωνικής Ιστορίας.

Μέσα από την ανίχνευση του χώρου και της οργάνωσής του ο συγγραφέας μελετά τους κοινωνικούς οργανισμούς όπου διαμορφώνονται οι κοινωνικές σχέσεις, δηλαδή κοινότητα, συγγενειακή ομάδα, οικογένεια και καταλήγει στις σχέσεις παραγωγής για τη μελέτη των οποίων προτείνει μια συγκεκριμένη προσέγγιση.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!