Όμηρος και Μυκήνες

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 13.78
9.65
Τιμή Πρωτοπορίας
+
531242
Συγγραφέας: Νίλσον, Μάρτιν
Εκδόσεις: Δωδώνη
Σελίδες:420
Ημερομηνία Έκδοσης:1/7/2020
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Ερευνώντας τη μυκηναϊκή προέλευση της Ελληνικής Μυθολογίας και εξετάζοντας την επιβίωση Μινωικών και Μυκηναϊκών στοιχείων στη θρησκεία των Ελλήνων, ο Σουηδός καθηγητής M. P. Nilsson βρισκόταν συνεχώς αντιμέτωπος με ομηρικά προβλήματα. Συγκέντρωσε λοιπόν και παρουσιάζει σ’ αυτό το βιβλίο, μια σειρά θεμάτων που βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση αυτών των προβλημάτων.
Αρχικά, δίνει μια συνοπτική και ολοκληρωμένη εικόνα των απόψεων που διατυπώθηκαν για το Ομηρικό ζήτημα και τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από τις διάφορες Σχολές.
Ερευνά την ιστορία της Μυκηναϊκής εποχής και αναζητά στα Ομηρικά έπη τα στοιχεία εκείνα του πολιτισμού που είναι δυνατόν να χρονολογηθούν και προέρχονται από μια προηγούμενη εποχή. Εξετάζει την Ομηρική γλώσσα, την προέλευση και ανάμιξη των διαλέκτων και το Ομηρικό ύφος, καθώς και την προέλευση και μετάδοση της επικής ποίησης και την τεχνική του έπους.
Συγκρίνει τη μορφή οργάνωσης του Κράτους όπως παρουσιάζεται στα Ομηρικά έπη και την οργάνωση του κράτους κατά τους μυκηναϊκούς χρόνους. Διακρίνει το πρότυπο της μυκηναϊκής βασιλείας στις ομηρικές περιγραφές της πολιτείας, των θεών του Ολύμπου και βλέπει στα πρόσωπα των αρχηγών του Τρωικού πολέμου τους μυκηναίους ήρωες. Τέλος, σημειώνει τη χρήση του μύθου από τον Όμηρο.
Συγγραφέας:
Νίλσον, Μάρτιν
Εκδότης:
Δωδώνη
Σελίδες:
420
ISBN:
9789605581534
Μεταφραστής:
Μαζαράκης Αινιάν, Ι.Κ.
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/7/2020

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική