Κοσμική συνείδηση

Έκπτωση
40%
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €17.00
283510
Εκδόσεις: Τραυλός
Σελίδες:430
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2006


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Στις μέρες μας, παρακολουθούμε όλο και πιο συχνά συζητήσεις γύρω από θέματα που έχουν σχέση με τον Θεό, το Σύμπαν -και τη θέση του ανθρώπου σε αυτό- τον νου, τα ανεξήγητα παραφυσικά φαινόμενα, κ.ά.

Η θρησκεία, οχυρωμένη καλά πίσω από τα δόγματά της, αντιστέκεται στα νέα ιδεολογικά ρεύματα, θεωρώντας πως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία, τις μεταφυσικές ανησυχίες μας και τα νοητικά φαινόμενα, οι απαντήσεις έχουν δοθεί προ πολλού. Από την πλευρά της, η επιστήμη εξακολουθεί να δυσπιστεί απέναντι σε κάθε ιδέα που δεν είναι πειραματικά τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη.

Το βιβλίο, με λιτό και αδογμάτιστο ύφος, προσεγγίζει τα παραπάνω θέματα με διάθεση "αιρετική", τόσο ως προς τη θρησκεία όσο και ως προς την επιστήμη. Οι προβληματισμοί είναι έντονοι, αλλά συνάμα, "ανθρώπινοι" και ευθείς. Όσο οι σύγχρονοι επιστήμονες επιφυλάσσονται να δώσουν σαφείς ερμηνείες, οι απορίες μας πολλαπλασιάζονται και βαθαίνουν.

Υπάρχει ευφυής σχεδιασμός στο Σύμπαν; Τι κρύβεται πίσω από τις συνθήκες της δημιουργίας του; Άραγε, υπάρχουν ένα ή πολλά Σύμπαντα; Ο νους είναι εγγενής ιδιότητα της φύσης, ή επιφαινόμενο της ύλης; Μήπως υπάρχει ένα ενοποιημένο πεδίο υλο-νοητικής ενέργειας, το οποίο διαπλέκεται με τη φυσική πραγματικότητα; Είναι δυνατή η ερμηνεία των παραφυσικών φαινομένων μέσα από τις σύγχρονες θεωρίες των πολλών διαστάσεων; Πώς προέκυψε η θαυμαστή πολυπλοκότητα του κόσμου μας; Πώς θα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος; Άραγε, θα εξαφανιστεί ή θα εξελιχθεί σε μια οντότητα που θα ζει -και θα επικοινωνεί με το περιβάλλον της- στο πλαίσιο μιας ενιαίας κοσμικής συνείδησης;


Συγγραφέας:
Νικολαΐδης, Γεώργιος-Χρυσόστομος
Εκδότης:
Τραυλός
Σελίδες:
430
ISBN:
9789606640124
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2006

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!