Εισαγωγή στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις

343718
Συγγραφέας: Νίκας, Χρήστος
Εκδόσεις: Επίκεντρο
Σελίδες:280
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2011
ISBN:9789604583034


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο για την θεωρία του Διεθνούς Εμπορίου, τις Διεθνείς Οικονομικές και Νομισματικές Σχέσεις.
Είναι γεγονός πως το σημαντικότερο οικονομικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών είναι η διαδικασία της Παγκοσμιοποίησης κυρίως λόγω των μεταβαλλόμενων χαρακτηριστικών και των εξαιρετικά σημαντικών επιπτώσεών της. Οι Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής θεωρίας με βάσεις τόσο στο μικρο- όσο και στο μακρο- οικονομικό της σκέλος και εφαρμογές που καλύπτουν ενότητες από την οικονομική πολιτική ως το διεθνές μάνατζμεντ. Η εξέλιξη αυτή έχει αναδείξει τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις ως τον τομέα της οικονομικής θεωρίας που βρίσκεται στην αιχμή της οικονομικής σκέψης και ως βασικό ζητούμενο σε όρους οικονομικής πολιτικής.
Στο έργο αυτό, πέρα από το Διεθνές Εμπόριο και τις Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις, αναλύεται το περιεχόμενο των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, το οποίο και έχει διευρυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία 20-30 χρόνια ώστε να περιλαμβάνει τη θεωρία της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης καθώς και τις Διεθνείς Μετακινήσεις των Παραγωγικών Συντελεστών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!