Πρωτοπορία - Βιβλία , περιοδικά , κόμικς
  Ο λογαριασμός μου |  Η Βιβλιοθήκη μου  |   Το Καλάθι μου  |  Ολοκλήρωση αγοράς 
Σύνθετη αναζήτηση   Δημοφιλείς Αναζητήσεις
 
  ΑΡΧΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  |  ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (pdf)  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20FreeDelivery20180923
 
Safe Redirect to Eurobank
 
Κατάλογος
 
 
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, 1950 - 1967
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, 1950 - 1967
16,20€
 
Ασφάλεια
 


Safe redirect to Eurobank
 
Τελευταία Νέα
Αποτελέσματα:  1  2  3  4  5 ...  [Επομ. >>] 

Ο Filippe Hannetelle στην Πρωτοπορία της Θεσσαλονίκης- Παρασκευή 19/10 στις 7:00μ.μ
Διάλεξη για τη μέθοδο σύστημα Καθρέφτης του Σώματος

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 7:00μ.μ στο χώρο του βιβλιοπωλείου

Με τον Filippe Hannetelle εισηγητή του Martin Brofman.

Η μέθοδος "Καθρέφτης του Σώματος" είναι ένας συνδυασμός εργαλείων και μιας τεχνικής που εξερευνά την σχέση μεταξύ του σώματος της συνειδητότητας και της ζωής με σκοπό να επανέλθει η αρμονία (θεραπεία-ίαση) όταν κάτι έχει βγει εκτός ισορροπίας. Έχει σκοπό την κατανόηση του εαυτού σας και την φυσική κατάσταση-υπόσταση του είναι σας. Μελετάτε τους εσωτερικούς παράγοντες που ενθαρρύνουν την διαδικασία της θεραπείας.
Η μέθοδος Καθρέφτης του Σώματος βασίζεται στην ιδέα ότι το σώμα σας αντικατοπτρίζει τη ζωή σας. Τα μέρη του σώματός σας που δεν λειτουργούν καλά αντικατοπτρίζουν τους τομείς της ζωής σας, όπου υπάρχει ένταση στη συνείδησή σας. Η ένταση είναι στρες και το στρες προκαλεί συμπτώματα.

Η επιστροφή στην εμπειρία της ολότητας, στην πλήρη υγεία και αρμονία, γίνεται μέσω της κατανόησης και της χρήσης των κατάλληλων εργαλείων, προκειμένου για να εξισορροπήσουν τα τσάκρα, και να αποδεσμευτούν οι περιοριστικές ιδέες που εμποδίζουν αυτή τη διαδικασία. Είναι τότε δυνατό να βιώσουμε και πάλι την φυσική κατάσταση της υγείας και της ευτυχίας.

Γνωρίστε εργαλεία που ενθαρρύνουν τη διαδικασία θεραπείας για σας και τους άλλους.


Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.

Η Αθηνά Κακούρη στην Πρωτοπορία της Πάτρας, 28/9 στις 8:30 μ.μ.
Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία παρουσιάζει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μμ την τριλογία έργων της Αθηνάς Κακούρη, Ξιφίρ Φάλερ (εκδόσεις της Εστίας), Τα δύο Βήτα και Ουλάνοι στην Λάρισα(εκδόσεις Καπόν), ένα μυθιστόρημα και δύο ιστορικές μελέτες, που καλύπτουν τα ταραγμένα χρόνια από τον Φεβρουάριο του 1915 μέχρι τον Ιούνιο του 1917.

Ο πρέσβης επί τιμή κ. Κωστής Αιλιανός θα μιλήσει για τα γεγονότα που καλύπτει σε αυτά τα έργα της η συγγραφέας.

Η επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας κ. Στέση Αθήνη θα αναλύσει το μυθιστόρημα ‘Ξιφίρ Φαλέρ’ που κυκλοφόρησε προσφάτως σε νέα μορφή.

Ο ηθοποιός κ. Στέλιος Σοφός θα διαβάσει αποσπάσματα και η κ. Ζωή Αντωνοπούλου- Τρεχλή θα μιλήσει για το πώς μια μυθιστοριογράφος γράφει ιστορία.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η πολιτιστική συντάκτρια της εφημερίδας ‘Πελοπόννησος’ κ. Κρίστυ Κουνινιώτη.

Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία Γεροκωστοπούλου 31 Πάτρα


Χορηγός εκδήλωσης Οινοποιία Παρπαρούση
Ο Τζέφρυ Ευγενίδης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 25-27/9/2018
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ελληνικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Τζέφρυ Ευγενίδης επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο δημοφιλής συγγραφέας θα συζητήσει με τη συγγραφέα Κάλλια Παπαδάκη και τη δημοσιογράφο και κριτικό βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, στις 11:00, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα υποδεχθεί τον Αμερικανό συγγραφέα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. Στις 11:30 – 12:30 στον ίδιο χώρο ο Τζέφρυ Ευγενίδης θα συνομιλήσει με εκπροσώπους του Τύπου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Επίσης θα χαιρετίσει ο αν. γενικός διευθυντής Προγραμμάτων & Στρατηγικής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Πάνος Παπούλιας.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Η.Π.Α. ως Τιμώμενη Χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Τζέφρυ Ευγενίδης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με την αν. καθηγήτρια Τατιανή Ραπατζίκου του Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας, του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΑΠΘ, και τον συγγραφέα και ποιητή Ιωάννη Κοτσιφό, δημοσιογράφο και διευθυντή της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης.

Η συζήτηση διοργανώνεται στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη και του ΑΠΘ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η επίσκεψη του Τζέφρυ Ευγενίδη στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, της Πρεσβείας των Η.Π.Α., των Εκδόσεων Πατάκη και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία του:

 • Middlesex

 • Δελτία παραπόνων

 • Σενάριο γάμου • Ο Στυλιανός Σκαρλάτος στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ.
  Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία και οι εκδόσεις Γαβριηλίδη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανού Σκαρλάτου με τίτλο

  Τα όπλα του ψαροκυνηγού και το χωρίο των οπαδών του Ηράκλειτου


  Την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

  Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γιώργος Ζωγραφίδης, καθηγητής φιλοσοφίας στο Α.Π.Θ.

  Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Κορίνα– Νεφέλη Ανθοπούλου.

  Θα συντονίσει ο Γιάννης Κυπριανίδης, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου- bistro Λοξίας.  Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.

  Έφυγε από τη ζωή ο Χάρυ Κλιν
  Εφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ελληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός, Χάρρυ Κλυνν, σε ηλικία 78 ετών.

  Γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη. Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων. Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Kαλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη άλλαξε τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, «κέρδισε» την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

  Για τρία χρόνια ο Οικονομίδης υπήρξε δάσκαλος και οδηγός του. Παράλληλα με τις δραματικές του σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη, εμφανίστηκε περιστασιακά σε κοσμικά κέντρα, όπως το «Kάστρο», ο «Bράχος», το «Tροκαντερό», το «Αλσος», και το «Γκρην Παρκ».

  Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει σε διάφορες ταβέρνες, αναψυκτήρια και καμπαρέ, που ανθούσαν εκείνη την εποχή, για μια τριετία ως πρώτος νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος. Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα Ακροπόλ και Χατζηχρήστου, άρχισε να γίνεται πιο γνωστός.

  Το 1964 ταξιδεύει για μερικές εμφανίσεις στο Μόντρεαλ. Αυτή η περίοδος της ζωής του κράτησε 10 χρόνια όπου δούλεψε στις HΠA και στον Kαναδά, σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς, σε καφε, θέατρα ως stand up comedian (νέο τότε είδος, που μετέπειτα το εισήγαγε στην Ελλάδα), ως ηθοποιός σε underground παραστάσεις και παράλληλα ως συγγραφέας σατιρικών κειμένων.

  Συνεργάζεται επίσης για πολλά χρόνια με το περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the double». Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί αποκτά το πρώτο από τα 3 του παιδιά, τον Νίκο. Την περίοδο αυτή του προτάθηκε να παίξει και στη γνωστή ταινία «Καμπαρέ», την οποία προσφορά τελικά δεν δέχτηκε. Αργότερα στο Μόντρεαλ απέκτησε τον δεύτερο του γιο Αποστόλη, ενώ η κόρη του Κορίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

  Γυρίζει στην Ελλάδα το χειμώνα του 1974 και πρωτοεμφανίζεται στις μπουάτ της Πλάκας, στον «Aιγόκερω» και μετά στο «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Υστερα δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ». Αρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978.

  Αυτός και οι υπόλοιποι δίσκοι του κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων. Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας σύμφωνα με την AGB και οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα κ.ά. καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.

  Το 1998 παρουσιάζεται η πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο».

  Ο Αγγελός μου είχε 2 όψεις-Ελισάβετ Γκακίδου-17/5 στις 7:00μ.μ.
  Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία και οι εκδόσεις Πηγή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος αισθηματικής λογοτεχνίας της Ελισάβετ Γκακίδου με τίτλο

  Ο Άγγελος μου είχε 2 όψεις


  που θα γίνει στο χώρο του βιβλιοπωλείου την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7:00 μ.μ.

  Ένα βιβλίο διανθισμένο με μουσικές διηγήσεις, που σκιαγραφεί την πορεία μιας ιδιαίτερης ανθρώπινης σχέσης φιλίας, ψυχικής επαφής και σωτηρίας, αγάπης και προδοσίας, εξιδανικευμένης και σφαλερής, όπως κάθε τι ανθρώπινο.

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
  - Φωτεινή Κατσάλη, συγγραφέας, εικονογράφος και εικονολήπτρια
  - Έλσα Παρούση, διαχειρίστρια της βιβλιοφιλικής ομάδας Βιβλιοαρώματα

  Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει ο Άγγελος Κάλφας, ηθοποιός.  Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.

  Παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα 15/5 στις 8:30 μ.μ.

  Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ρακκά Σύγχρονες Βαβέλ
  Tο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, το Κοινοτικόν και Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις σας προσκαλούν την Παρασκευή 27 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ρακκά

  Σύγχρονες Βαβέλ


  Μετανάστευση, πολυπολιτισμικότητα, συγκρούσεις. Από τον Άγιο Παντελεήμονα στην προσφυγική κρίση.

  Θα μιλήσουν:
  Γ. Καραμπελιάς, Συγγραφέας - εκδότης του βιβλίου.
  Θ. Ντρίνιας, δρ. Οργάνωσης και Διοίκησης - Δημ. Σύμβουλος Δήμου Πατρέων
  Κ. Τσεκούρας, Καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών
  και ο συγγραφέας του βιβλίου, Γιώργος Ρακκάς


  Πρωτοπορία Πάτρας, Γεροκωστοπούλου 31, Πλατεία Γεωργίου, 2610 278727.
  Παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα Ποίηση και τέχνη, 20/4 στις 7:30 μ.μ.
  Οι πίνακες χρωματίζουν τα ποιήματα...

  και η ποίηση ταξιδεύει με τα χρώματα

  Η ποιητική-εικαστική σύνθεση της Κατερίνας Παπαδάκη και της Σμαράγδης Τζιτζικαλάκη, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς και συγκεντρώνει ήδη πολλά θετικά σχόλια από τους φίλους του βιβλίου, της ποίησης και της τέχνης.

  Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πάτρα, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 7:30 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία".

  Θα μιλήσει για το βιβλίο η Σοφία Χριστοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και η ποιήτρια Κατερίνα Παπαδάκη.

  Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό ντουέτο "Είμαστε δυο", με τον Γιώργο Λουτσέτη στο πιάνο και την Ελισάβετ Βερούλη στο τραγούδι.

  Ευχαριστούμε τον φίλο μουσικό Νίκο Βαμβακά και την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού "Κοινοτοπία" για την τεχνική υποστήριξη.


  Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 7:30 το απόγευμα.

  Πρωτοπορία Πάτρας, Γεροκωστοπούλου 31, Πλατεία Γεωργίου, 2610 278727.
  Ο Δημήτρης Μπελαντής στην Θεσσαλονίκη-Δευτέρα 16/4 στις 7:00 μ.μ.
  Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία και οι εκδόσεις Τόπος, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Μπελαντή

  Ο Στάλιν στην Κολιμά


  την Δευτέρα 16 Απριλίου στις 7:00μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.


  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
  - Αζούδης Θεόδωρος, φιλόλογος-συγγραφέας,
  - Μαρκέτος Σπύρος, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ
  και ο συγγραφέας

  Συντονίζει ο συγγραφέας Βασίλης Τσιράκης.  Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.
  Αποτελέσματα:  1  2  3  4  5 ...  [Επομ. >>] 
   
  Σκάκι και φαντασία
   
  Bestsellers
   
  Ζαχαρίας ο κυνικός
  Κουτσό
  Αυτό ήταν η ζωή; Τότε άλλη μία φορά!
  Το Δώρο
  Η διαφάνεια του χρόνου
  Έχε γεια γαμημένε κόσμε
  Ο Στόουνερ
  Το δέμα
  Η λευκή Καραϊβική
  Ο συνοδοιπόρος
  Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
  Τα πρώτα των 12 μηνών
  Τα πρώτα των 36 μηνών
  Παιδικά ευπώλητα βιβλία
   
   
  1. Εκδόσεις αποκλειστικά!
   
  Προσφορές Περισσότερα
   
  Η αόρατη Έμι
  Η αόρατη Έμι
  11,10€
  4,99€