Νέμεσις

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €4.90
342109
Συγγραφέας: Νέσμπο Τζο
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:586
Μεταφραστής:ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΓΩΓΩ
Ημερομηνία Έκδοσης:05/05/2011
ISBN:9789605012373


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πλάνα από κάμερα παρακολούθησης: ένας κουκουλοφόρος μπαίνει σε μια τράπεζα του Όσλο, κολλάει την κάννη ενός όπλου στο κεφάλι μιας υπαλλήλου και της δίνει εντολή να μετρήσει μέχρι το είκοσι πέντε. Όταν δεν παίρνει τα λεφτά στον χρόνο που όρισε, τραβάει τη σκανδάλη. Η γυναίκα πέφτει νεκρή και δύο εκατομμύρια νορβηγικές κορόνες εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. Ύστερα από ένα δείπνο και ένα γερό μεθύσι στο σπίτι της παλιάς φιλενάδας του Άννας Μπέτσεν, ο ντετέκτιβ Χ.Χ. ξυπνάει στο σπίτι του με πονοκέφαλο, χωρίς κινητό και χωρίς καμιά ανάμνηση από τις τελευταίες δώδεκα ώρες της ζωής του. Την ίδια μέρα η Άννα βρίσκεται νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι στην κρεβατοκάμαρά της και ο Χ.Χ. είναι ο κύριος ύποπτος στην
έρευνα που διεξάγει ο μισητός του αντίπαλος Τομ Βόλερ. Στο μεταξύ οι ληστείες τραπεζών συνεχίζονται με αμείωτη βιαιότητα και ο Χ.Χ., το ρεμάλι της αστυνομίας του Όσλο, κλείνει ανίερες συμφωνίες με τον θρυλικό φυλακισμένο τσιγγάνο Ράσκολ Μπάξετ και ξεκινάει έναν
ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου από τη νορβηγική πρωτεύουσα ως την καυτή Βραζιλία, για να διαλευκάνει ταυτόχρονα δύο υποθέσεις και να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αλλά η Νέμεση, η θεά της εκδίκησης, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη της.

Κριτικές

Τέταρτο βιβλίο του Χόλε, και για άλλη μια φορά η γραφή του Nesbo είναι στοιβαρή, η πλοκή στήνεται πολύ καλά, υπάρχει σταδιακή κορύφωση της έντασης και, βέβαια, όλες οι απαραίτητες ανατροπές που δεν σε αφήνουν να εφησυχάσεις μέχρι την τελευταία σελίδα, που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια. Η ιστορία του Χόλε σε προσωπικό επίπεδο δεν εξελίσσεται τόσο ραγδαία (όπως λ.χ. η παρακμή του που παρουσιάζεται στα τρια προηγούμενα βιβλία), όμως ο ήρωας σίγουρα ξεχωρίζει ανάμεσα στους λοιπούς ήρωες αστυνομικών μυθιστορημάτων, κυρίως για την αμεσότητά του. Ωστόσο, θεωρώ πως το συγκεκριμένο βιβλίο δεν ανεβάζει τις μετοχές του Nesbo, καθώς δεν περιέχει κάποια πρωτοτυπία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απογειωθεί και να ξεχωρίσει σε σχέση με τα τρία προηγούμενα του, τα οποία έχουν βάλει αρκετά υψηλά τον πήχη. Βέβαια, τα επόμενά του θεωρούνται και τα κορυφαία βιβλία της σειράς, οπότε ελπίζω να διαβάσω κάτι που θα με απογειώσει.

Δεν με εντυπωσίασε αλλά ουτε και το βαρέθηκα. Είχε ωραία πλοκή γεμάτη όμως ανατροπές που από κάποιο σημείο και μετά καθε μια απο αυτές ήταν προβλέψιμη. Γενικά όμως το βιβλίο σου αφήνει μια θετική εντύπωση. (Δεν θα σύγκρινα τον συγγραφέα σε καμια περίπτωση με τον Στινγκ Λάρσον, όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο του βιβλίου)

Εμεινα εντυπωσιασμένος από τον Jo Nesbo..πολύ καλή δουλειά.Εξαιρετικό μυθιστόρημα!Δίνει νέα πνοή στο αστυνομικό μυθιστόρημα,που τα τελευταία χρόνια δεν είχε να μας χαρίσει κάτι!!!
Σίγουρα το βλέπω για μεταφορά στην τηλεόραση(ταινία ή σήριαλ).

το βιβλίο αυτό είναι το είδος που κάποιοι λένε πως δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ακόμη και τους πιο δύστροπους αναγνώστες. Ενώ δεν είμαι fan του αστυνομικού μυθιστορήματος, ξεκινάω να εντάσσομαι σε αυτούς λόγω αυτού του βιβλίου. Περιμένω λοιπόν με ανυπομονησία να ξεκινήσω να διαβάζω και το επόμενό του: το αστέρι του διαβόλου.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!