Νέες τεχνολογίες και συνταγματικά δικαιώματα

Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 12.00
10.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
261759
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας φέρνει στο προσκήνιο διαρκώς νέα προβλήματα, που μας αναγκάζουν να ξανασκεφθούμε τις αντιλήψεις με τις οποίες προσεγγίζαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι εφαρμογές της βιοτεχνολογίας προσδίδουν νέο περιεχόμενο στη βιοηθική, ενώ η προστασία των προσωπικών δεδομένων προσδιορίζει τους όρους, με τους οποίους κάθε σύγχρονος άνθρωπος απολαμβάνει την ιδιωτικότητα και την ελευθερία του.
Οι θεματικές αυτές συζητήθηκαν στην Α΄ Επιστημονική Συνάντηση του "Ομίλου Αριστόβουλος Μάνεσης" που έγινε τον Ιανουάριο του 2002 στη Θήβα. Στον τόμο περιλαμβάνονται τόσο οι εισηγήσεις όσο και τα σχόλια που παρουσιάσθηκαν και που έδωσαν λαβή για μια εξαιρετικά ζωντανή και γόνιμη συζήτηση. Το ενδιαφέρον της συνάντησης επικεντρώθηκε εύλογα στο μεγαλύτερο ίσως διακύβευμα του σύγχρονου συνταγματικού δικαίου: τα αμοιβαία όρια ρύθμισης και αυτοκαθορισμού του ανθρώπου.
Μοριακή γενετική, βιοτεχνολογία και δικαιώματα του ανθρώπου, τεχνολογική διακινδύνευση και προστασία προσωπικών δεδομένων, το internet και η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας έκφρασης, το δικαίωμα στη χρήση της γλώσσας που επιλέγει κάθε άνθρωπος, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, η συνταγματική κατοχύρωση της γενετικής ταυτότητας, η κλωνοποίηση, η ηθική ως περιορισμός της βιοϊατρικής είναι τα θέματα που εξετάσθηκαν στη συνάντηση.
Πρόκειται για θέματα που προδιαγράφουν τις μεγάλες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η επιστήμη του συνταγματικού δικαίου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!