Τέχνη and αρχαιολογία του ελληνικού κόσμου

περ. 2500 - περ. 150 π.Χ.
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 72.08
57.66
Τιμή Πρωτοπορίας
+
485516
Συγγραφέας: Neer, Richard T.
Εκδόσεις: Καρδαμίτσα
Σελίδες:400
Μεταφραστής:ΚΑΛΛΕΓΙΑ-ΓΑΔ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:25/09/2018
ISBN:9789603544692
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Αυτή η πλούσια εικονογραφημένη, έγκυρη και κατανοητή νέα επισκόπηση παρουσιάζει έναν εντελώς ανανεωμένο τρόπο αντιμετώπισης της αρχαίας ελληνικής τέχνης και αρχαιολογίας, που συνδυάζει μια σαφή χρονολογική αφήγηση με μια ζωντανή περιγραφή της τέχνης και του υλικού πολιτισμού, με έμφαση στην ποικιλία και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα ολόκληρου του ελληνικού κόσμου για ένα διάστημα σχεδόν 2.000 χρόνων. Με έναν κατανοητό, ενημερωμένο και ισορροπημένο τρόπο, που ενσωματώνει τις αρχαιολογικές μαρτυρίες στο ευρύτερο ιστορικό, πολιτισμικό και κοινωνικό πλαίσιο, ο Richard Neer προτείνει νέους τρόπους σκέψης για θεμελιώδη ζητήματα όπως η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την πολιτική και στην εξέλιξη της τεχνοτροπίας.
Πασίγνωστα έργα τέχνης παρουσιάζονται μαζί με λιγότερα γνωστά κομμάτια, παράλληλα με την αρχιτεκτονική, τις οχυρώσεις και τα οικιστικά μοντέλα, διευρύνοντας τον όγκο του υλικού που εξετάζεται. Περιλαμβάνονται και πιο πρόσφατες ανακαλύψεις, όπως η θαυμαστή μινωικού τύπου τοιχογραφία από την Αίγυπτο, με τα ταυροκαθάψια? μια εντυπωσιακή μαρμάρινη σαρκοφάγος από τη ΒΔ Ανατολία? ένα χάλκινο άγαλμα αθλητή από τη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κροατίας? και τοιχογραφίες από την αρχαία Μακεδονία.
Μια ποικιλία από πλαίσια ρίχνει φως σε μεμονωμένα θέματα και ζητήματα που έχουν προκαλέσει διαφωνίες, όπως η αρχαιοκαπηλία, η σύνδεση των ομηρικών επών με τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι τεχνικές για την κατασκευή των έργων. Πολυάριθμες αναφορές σε αρχαία κείμενα προσφέρουν άμεσες μαρτυρίες από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο και πάμπολλες φωτογραφίες, χάρτες, κατόψεις και χρονολογικά διαγράμματα εμπλουτίζουν και υποστηρίζουν το κείμενο.
Με 548 εικόνες, εκ των οποίων 432 έγχρωμες.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!