Στατιστική, θεωρία και εφαρμογές με τον MS-Excel

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 39.90
27.93
Τιμή Πρωτοπορίας
+
358110
Συγγραφέας: Μυλωνάς, Κώστας
Εκδόσεις: Πεδίο
Σελίδες:338
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2012
ISBN:9789605460525
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αφορά στη χρήση της Στατιστικής στις Κοινωνικές Επιστήμες και ειδικότερα στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς. Η ερευνητική δραστηριότητα στις επιστήμες αυτές στηρίζεται στην ευρύτητα της Στατιστικής και Μετρικής Θεωρίας, καθώς και στην όλο και διογκούμενη πληθώρα των στατιστικών μεθόδων-εφαρμογών της θεωρίας αυτής.

Στα θεωρητικά μέρη του βιβλίου αυτού καλύπτονται οι κύριοι άξονες στην Περιγραφική και Επαγωγική Στατιστική, καθώς και οι βασικές αρχές της Ψυχομετρίας. Τα μέρη αυτά αναπτύσσονται σε επίπεδα, ώστε να είναι χρήσιμα τόσο στους πρωτόπειρους ερευνητές προσφέροντας βασικές κατευθύνσεις στη στατιστική ανάλυση, όσο και στους έμπειρους στατιστικούς αναλυτές, επεξηγώντας περαιτέρω ειδικά θέματα και τεχνικές στατιστικής επεξεργασίας πληροφοριών.

Άλλο ένα βιβλίο Στατιστικής λοιπόν; Όχι, καθώς στο βιβλίο αυτό η θεωρία εφαρμόζεται μέσω των Υπολογιστικών Αλγορίθμων που διατίθενται υπό μορφή οπτικού δίσκου και που ο ερευνητής είναι σε θέση να χρησιμοποιεί ως προς κάθε στατιστική μέθοδο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, προκειμένου να αναλύσει αναλόγως τα δικά του ερευνητικά στοιχεία. Ειδικότερα, στο CD που συνοδεύει το βιβλίο, ο ανήσυχος επιστήμονας θα βρει και θα χρησιμοποιήσει μέσω του Microsoft Excel μια σειρά από "έτοιμες" στατιστικές διαδικασίες. Εισάγοντας τα ερευνητικά του δεδομένα, θα λαμβάνει απαντήσεις σε ερευνητικά ερωτήματα παιδαγωγικής-εκπαίδευσης, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και άλλων Κοινωνικών Επιστημών, ως προς τους κύριους άξονες της βασικής μονομεταβλητής στατιστικής ανάλυσης. Οι περιλαμβανόμενοι στατιστικοί αλγόριθμοι έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένα και σε συνδυασμό με τα περιεχόμενα του βιβλίου. Στο σύνολό τους αποτελούν αυτόνομο λογισμικό βασικής μονομεταβλητής στατιστικής επεξεργασίας πληροφοριών, εκτεινόμενο από τις απλές κατανομές συχνότητας και τους διαφόρους δείκτες συνάφειας έως τη διπαραγοντική ανάλυση διακύμανσης με ανισοπληθή δείγματα και τα μικτά υποδείγματα στην ανάλυση αυτή. Αναλύοντας ερευνητικά στοιχεία μέσω του λογισμικού αυτού, ο φοιτητής είναι σε θέση να εξοικειωθεί με τη βασική στατιστική θεωρία αλλά και να την εφαρμόσει στις ερευνητικές του εργασίες μαθαίνοντας, ενώ ο περισσότερο έμπειρος ερευνητής θα χρησιμοποιήσει ασφαλώς τις κατάλληλες στατιστικές τεχνικές για να απαντήσει σε βασικά ερευνητικά ερωτήματα χωρίς να υποχρεώνεται στην εκμάθηση και πολυέξοδη χρήση κάποιου ιδιαιτέρως εξειδικευμένου στατιστικού "πακέτου".

Ίσως η σπουδαιότερη ιδιότητα των αλγορίθμων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό είναι ότι, ανεξαρτήτως εμπειρίας, κάθε κοινωνικός επιστήμονας, ακολουθώντας τη λογική των υπολογιστικών συναρτήσεων όπως αυτή εμφανίζεται στα υπολογιστικά φατνία εντός των αρχείων Excel, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ο ίδιος τους δικούς του αλγορίθμους στατιστικής επεξεργασίας, αναλόγως και των ειδικών ερευνητικών και στατιστικών του αναγκών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!