Γράμματα στον Κάστορα

Τα ερωτικά γράμματα του Σαρτρ στην Σιμόν ντε Μπωβουάρ.
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 12.00
10.80
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €10.80
+
51268
Συγγραφέας: Μπωβουάρ, Σιμόν ντε
Εκδόσεις: Γλάρος
Σελίδες:220
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1987
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Τα "Γράμματα στον Κάστορα" είναι από μόνα τους η μεγάλη και ακλόνητη απόδειξη της τρυφερής, βαθιάς και μοναδικής σχέσης που υπήρξε ανάμεσα στον φιλόσοφο Ζαν-Πωλ Σαρτρ και στη μεγέλη φεμινίστρια συγγραφέα του "Δεύτερου Φύλου", Σιμόν ντε Μπωβουάρ.
Κάθε γράμμα που απεθύνει ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ στον "χαριτωμένο κάστορά" του, στην Σιμόν, είναι πλημμυρισμένο από αγάπη, τρυφερότητα, σεβασμό και ακαταμάχητη εξομολογητική διάθεση. Δεν μπορούσε τίποτα να σκεφθεί και να κάνει χωρίς να το αναφέρει στη Σιμόν, στη "μικρή ηθική του συνείδηση" όπως την αποκαλούσε. Λάτρευε αυτή τη γυναίκα των "μεγάλων μοναχικών περιπάτων" και ζητούσε την επιείκιά της. "Θα με συγχωρέσετε άραγε, γλυκό μου μικρό, έχω φερθεί σαν ένα διεστραμμένο παιδί. Σας έχω πληγώσει".
Τα "Γράμματα στον Κάστορα" είναι οι καθημερινές ανθρώπινες στιγμές και αδυναμίες, τα ψυχικά ανεβοκατεβάσματα του ανθρώπου - ακόμα και όταν ο άνθρωπος αυτός είναι ένας γίγαντας της σκέψης σαν τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ. Κι ακόμα, τα γράμματα αυτά φανερώνουν, μέσα από εκμυστηρεύσεις του γάλλου φιλοσόφου, πόσο μοναδική και ανεπανάληπτη γυναίκα υπήρξε η Σιμόν ντε Μπωβουάρ.
Συγγραφέας:
Μπωβουάρ, Σιμόν ντε
Εκδότης:
Γλάρος
Σελίδες:
220
ISBN:
9789602750391
Μεταφραστής:
Λάμψα, Καρίνα
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1987

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική