Το μικρό Recital

For Solo Guitar
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 23.49
17.62
Τιμή Πρωτοπορίας
+
407660
Σελίδες:87
Εικονογράφος:Δένδρου, Μαριάνθη
Ημερομηνία Έκδοσης:16/10/2014
ISBN:9790691512180
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στην εποχή της ραγδαίας εξέλιξης των νέων τεχνολογιών που ζούμε, όπου τα πάντα πλέον γίνονται με "αφύσικη" ευκολία, είναι αναμενόμενο τα παιδιά να εθίζονται σ αυτή την ευκολία, να γίνονται μαλθακά και σπανίως να βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει. Ως εκ τούτου, η ενασχόληση τους με μια δραστηριότητα όπως η μουσική, που κινητοποιεί το μυαλό και το συναίσθημα και που το αποτέλεσμα της είναι αμιγώς δικό τους δημιούργημα, αποτελεί την καλύτερη ίσως διέξοδο από το πνευματικό και συναισθηματικό τέλμα που τα απειλεί. Η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται σε ποικίλα επίπεδα, ικανοποιείται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της εκμάθησης ενός μουσικού οργάνου. Αρκεί να σκεφτούμε πόσο πιο ευεργετικό για την πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού είναι η παραγωγή μιας νότας με το χτύπημα μιας χορδής από το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή ή στο τηλεκοντρόλ. Δεκάδες επιστημονικές μελέτες εξάλλου έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο έχουν μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας και σχεδόν μηδενική παραβατικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα της ίδιας ηλικίας. Αυτό το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει για τα μικρά παιδιά, μια ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της μουσικής και ειδικά της κιθάρας.

Το να αρχίσει ένα παιδί βιολί ή τσέλο από τα πέντε του χρόνια, όχι μόνο δεν είναι αδόκιμο, αλλά επιβάλλεται, εφ όσον μάλιστα τα όργανα αυτά μεγαλώνουν ανάλογα με την ηλικία, μεγεθύνονται δηλ. ανάλογα με την ανάπτυξη του. Στην κιθάρα τα πράγματα (μέχρι πριν από μερικά χρόνια) ήταν διαφορετικά. Τα παιδιά έφθαναν μέχρι την ηλικία των 10-12 ετών για να ξεκινήσουν την εκμάθησή της. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, θεωρείται πλέον πολύ φυσικό για ένα παιδάκι έξι ετών να θέλει να παίξει κιθάρα. Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη φτιάχτηκε το "Μικρό Ρεσιτάλ". Αφορά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και του Δημοτικού.

Το "Μικρό Ρεσιτάλ" δεν είναι "μέθοδος κιθάρας" αλλά δημιουργήθηκε με γνώμονα να λειτουργήσει καθοδηγητικά στα πρώτα βήματα του παιδιού, χωρίς να προσβάλει τη νοημοσύνη του. Περιέχει γνωστές και άγνωστες μελωδίες και τραγούδια, φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο και τοποθετημένα με τέτοια σειρά, ώστε σε κάθε ένα να προστίθεται ένα νέο στοιχείο που αφορά τις νότες, τις αξίες, τους ρυθμούς, τα δάκτυλα κ.λπ. Έτσι, τελειώνοντας αυτά τα 62 "μαθήματα", το παιδί θα έχει κατά κάποιο τρόπο μια πλήρη εικόνα για την κιθάρα και την τεχνική της.

Παράλληλα με το "Μικρό Ρεσιτάλ" κυκλοφορεί σε ανεξάρτητη έκδοση και το "Μικρό Ρεσιτάλ για δύο κιθάρες" ώστε να παίζει ο μικρός μαθητής τα κομμάτια αυτά με τον δάσκαλό του, σε μορφή ντουέτου.

Ευάγγελος Μπουντούνης

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!