Αεί ασκούμενοι

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 14.84
13.36
Τιμή Πρωτοπορίας
+
559312
Εκδόσεις: Φίλντισι
Σελίδες:264
Επιμελητής:Καπλάνη, Σύσση
Ημερομηνία Έκδοσης:28/06/2021
ISBN:9786185456528
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η εκγύμναση, όχι αναγκαστικά με απώτερο σκοπό να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα, αλλά να ασκήσουμε το σώμα μας, ενώ παράλληλα θα διαμορφώσουμε χαρακτήρα μέσα από την προσπάθεια, την επιμονή και την υπομονή είναι ο στόχος του βιβλίου, που επιδιώκει να ανασύρει έναν σχεδόν ξεχασμένο σκοπό της άσκησης, τον πιο σημαντικό, την απόκτηση ψυχικής και πνευματικής δύναμης - με όλες τις παραμέτρους - η οποία δημιουργεί καλύτερους ανθρώπους και κατ’ επέκταση καλύτερες κοινωνίες.
Στο Α΄ μέρος περιλαμβάνονται πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία, τα οποία θα εμπνεύσουν τον αναγνώστη και θα τον παρακινήσουν. Επίσης, κάθε πληροφορία που προσφέρεται, αποτελεί πηγή περαιτέρω μελέτης για τους φίλους της έρευνας.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται: Τα γενικά οφέλη της γυμναστικής, τα χαρακτηριστικά της άσκησης, η φιλοσοφία και ο σκοπός της άσκησης, περιληπτική ιστορική αναδρομή της άσκησης και της γυμναστικής, άσκηση και παιδιά, η κίνηση στη ζωή μας, παράγοντες υγείας, οι «πολεμικές τέχνες» και η τέχνη του πολέμου, ο χορός ως μέσο άσκησης.
Στο Β΄ μέρος υπάρχουν ενδεικτικά ασκήσεις οι οποίες μπορεί να γίνουν στο σπίτι, στο πάρκο, στη φύση. Προτείνονται ασκήσεις οι οποίες θα γυμνάσουν κάθε σημείο του σώματος. Όπως γράφει και ο Κωνσταντίνος Μπενέκης «Σκοπός είναι να μπορούμε να ασκούμαστε μια ζωή, για τη ζωή, όπου και αν βρεθούμε, με ό,τι μέσα έχουμε ή δεν έχουμε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Έτσι λοιπόν στην ενότητα αυτή, θα παρουσιαστούν ασκήσεις που δεν απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό και ακριβά όργανα γυμναστικής. Είναι όμως ιδιαίτερα αποτελεσματικές και μπορεί κάποιος να επιτύχει πολύ υψηλά επίπεδα σωματικής δεξιότητας.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό βοηθά τον ενδιαφερόμενο στην κατανόηση των ασκήσεων, οι οποίες περιγράφονται στο βιβλίο.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!