Πειρατές και κουρσάροι της Καραϊβικής

Η μάστιγα των δυτικών θαλασσών (16ος-10ος αιώνας)
369418
Εκδόσεις: Γνώμων Εκδοτική
Σελίδες:76
Ημερομηνία Έκδοσης:28/09/2012
ISBN:9786185018009


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Οι πειρατές της Καραϊβικής άφησαν έντονο το στίγμα τους στην ιστορική μνήμη. Μπορεί βέβαια η κινηματογραφική εικόνα του ρομαντικού τυχοδιώκτη, ο οποίος δρα σε αμμώδεις παραλίες και δάση από φοινικόδενδρα να μην αποδίδει απόλυτα την πραγματικότητα, ανταποκρίνεται όμως σε αρκετό βαθμό στα ιστορικά γεγονότα. Πράγματι, οι πειρατές της Καραϊβικής ήταν τολμηροί και ικανοί ναυτικοί, με βασικό κίνητρο όχι μόνο το κέρδος αλλά και το πάθος για αποδέσμευση από κοινωνικούς συμβιβασμούς.

Παρότι η ζωή τους δεν υπήρξε τόσο γοητευτική όσο παρουσιάζεται στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, προσέφερε σε κάποιους τυχοδιώκτες μια αίσθηση ελευθερίας από τη σκληρή κοινωνική ανισότητα που βίωναν και μια ευκαιρία να βελτιώσουν οικονομικά τη θέση τους. Παράλληλα, η κατανόηση της δράσης τους μπορεί να συμβάλει στην ερμηνεία πολλών ιστορικών φαινομένων, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και στην Ευρώπη. Η πειρατεία στην Καραϊβική συνδέεται άμεσα με την εξάπλωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων στις ακτές της Αμερικής αλλά και με τον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, προβάλλει την ιδεολογία των Ευρωπαίων που βρέθηκαν στις αποικίες της Αμερικής και τη διαδικασία εγκατάστασής τους σε αυτήν την ήπειρο.

Το νέο βιβλίο της σειράς έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη σχετική έκδοση για τους "Πειρατές της Μεσογείου", βοηθώντας έτσι στην πληρέστερη κατανόηση αυτού του φαινομένου, το οποίο έχει εμφανιστεί και πάλι στις μέρες μας στις ακτές της Αφρικής. Η πλούσια εικονογράφηση πλαισιώνει μοναδικά τη γλαφυρή αφήγηση, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος μια από τις πιο γοητευτικές και εν πολλοίς άγνωστες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!