Αντιτρομοκρατική νομοθεσία και αρχή του κράτους δικαίου

Μελέτες Δημοσίου Δικαίου 6
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 29.50
26.55
Τιμή Πρωτοπορίας
+
115929
Εκδόσεις: Σάκκουλας Π.Ν.
Σελίδες:664
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1997
ISBN:9789604200535
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Πρόκειται για διδακτορική διατριβή με την οποία επιχειρείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση του σύνθετου προβλήματος των περιορισμών που συνεπάγεται η εισαγωγή αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα.

Στο εισαγωγικό πρώτο τμήμα της εργασίας ο συγγραφέας διερευνά τους όρους της κοινωνικοπολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης της ελληνικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Προς την κατεύθυνση αυτή αναζητά τις ιδιάζουσες – σε σχέση με την ευρωπαϊκή τρομοκρατική πραγματικότητα – όψεις του τρομοκρατικού φαινομένου στη χώρα μας, στην ιδιαιτερότητα των οποίων αίρει τις καταβολές της η εισαγωγή μιας ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας το πρώτον το 1978.

Το δεύτερο τμήμα, που αποτελεί τον κορμό της εργασίας, είναι διαρθρωμένο σε τρία μέρη στα οποία μελετώνται αντίστοιχα οι ποινικοδικαιϊκές, συνταγματικές και δικονομικές όψεις των συνεπειών που επιφέρει η εισαγωγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό δεν τίθεται υπό κριτική διαπραγμάτευση η σκοπιμότητα της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας ενγένει, αλλά αντίθετα εξετάζεται η συνταγματικότητα των επιμέρους διατάξεών της ενόψει ιδίως της συμβατότητας αυτών προς την αρχή του κράτους δικαίου ως θεσμικού άξονα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!