Τα ταξίδια του κότσυφα

Ένα περιβαλλοντικό παραμύθι
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 15.20
11.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
128118
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2001
ISBN:9789607846228
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Το εκπαιδευτικό πακέτο ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΣΥΦΑ περιλαμβάνει εννέα χρωματιστές καρτέλες (ζωγραφιές από τη μία, παραμύθι και προτεινόμενες δραστηριότητες από την άλλη), ένα CD με το παραμύθι και ηχητικό υλικό για ακρόαση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αφίσα, ένα χαρτονένιο πλαίσιο για εικαστικά παιχνίδια και φυλλάδιο για τον εκπαιδευτικό.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, αλλά και σε παιδιά Νηπιαγωγείου. Αποτελεί μία πρόταση για προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με σκοπό τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δικές τους εικόνες, ερμηνείες και αλήθειες για τον κόσμο.


ΚΡΙΤΙΚΗΤο εκπαιδευτικό πακέτο Τα ταξίδια του κότσυφα και το βιβλίο Περιβαλλοντική αγωγή για μικρά παιδιά αποτελούν πλήρεις προτάσεις παιδαγωγικής προσέγγισης του θέματος «περιβάλλον» και πολύ χρήσιμα εργαλεία για εργασία στις σχολικές τάξεις.

Το Ταξίδι του κότσυφα είναι ένα σύνολο υλικών που μπορεί να δουλευτεί παράλληλα με το σχολικό βιβλίο Εμείς κι ο κόσμος στις μικρές τάξεις του δημοτικού για να υποστηρίξει τη διδασκαλία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε θέματα όπως ρύπανση, οικοσυστήματα, ανθρωπογενές περιβάλλον κ.ά. Η πρώτη του έκδοση πραγματοποιήθηκε από την Α Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών και τώρα κυκλοφορεί εμπλουτισμένο με καινούργια στοιχεία.

Το πακέτο αποτελείται από εννέα καρτέλες που αντιστοιχούν σε ένα περιβάλλον η καθεμία. Κάθε καρτέλα περιλαμβάνει τη στάση του κότσυφα σε ένα περιβάλλον, δηλαδή το παραμύθι του κότσυφα σε συνέχειες και τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι μαθητές θέτοντας ερωτήματα για διερεύνηση ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την ηλικία τους. Για το εικαστικό μέρος επελέγη μια παιδικότροπη ζωγραφική. Παρ όλη τη φαινομενική της απλότητα δίνει χρήσιμα στοιχεία για επεξεργασία οδηγώντας τα παιδιά στις δραστηριότητες της καρτέλας. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η παρατήρηση του πραγματικού περιβάλλοντος και η έρευνα εκτός σχολείου.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που περιέχονται στο CD είναι πολλά και διάφορα: αφήγηση του παραμυθιού, μουσική και ήχοι που αντιστοιχούν σε κάθε καρτέλα. Δεν συνοδεύουν στενά την πλοκή του παραμυθιού ή τις δραστηριότητες· αντίθετα, ανοίγονται σε ασκήσεις και παιχνίδια ακρόασης.

Η αφίσα που περιέχεται στο πακέτο λειτουργεί συνθετικά για να βοηθήσει στην κατανόηση της έννοιας του ενιαίου περιβάλλοντος. Τέλος, το χαρτονένιο πλαίσιο της συσκευασίας μπορεί να γίνει σκηνή για εικαστικά και άλλα παιχνίδια. Το υλικό είναι έτσι δομημένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως σύνολο είτε μεμονωμένα χωρίς να χάνει τον στόχο του, που είναι η κατανόηση της πολυπλοκότητας των ζητημάτων τα οποία αφορούν το περιβάλλον. Τα παιδιά ασκούνται στην έκφραση και καλλιεργούν όλες τις αισθήσεις και τη σκέψη τους. Η κατάκτηση της γνώσης επιτυγχάνεται με ενεργητικό τρόπο καθώς στηρίζεται όχι στο δίπτυχο «ακούω - απομνημονεύω», αλλά στο τετράπτυχο «παρατηρώ - κάνω - καταλαβαίνω - επεμβαίνω» εντός και εκτός τάξης.Μαρίζα Ντεκάστρο (παιδαγωγός)

ΤΟ ΒΗΜΑ , 17-02-2002

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!