Η επιστροφή του άνδρα

Λύνοντας τη σιωπή αιώνων
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 21.90
15.33
Τιμή Πρωτοπορίας
+
459039
Εκδόσεις: Πεδίο
Σελίδες:416
Ημερομηνία Έκδοσης:05/06/2017
ISBN:9789605469009
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας κλινικής δουλειάς, μελέτης, έρευνας και σύνθεσης. Πραγματεύεται την ταυτότητα του έλληνα άνδρα, ο οποίος για αιώνες έδινε το στίγμα του μέσα από τη σιωπή και την απουσία του - ως πολεμιστής στη μάχη, ως ναυτικός στη θάλασσα, ως μετανάστης σε άγνωστους τόπους, ως σκληρά εργαζόμενος στους σύγχρονους καιρούς. Υφαίνοντας την ατομική του ταυτότητα με την ιστορία, την παράδοση και τις κυρίαρχες γεωγραφικές και κοινωνικές συνθήκες διαβίωσής του, ο έλληνας άνδρας μεταμορφώθηκε σε άνθρωπο σκληρό, δυνατό και ανθεκτικό, που χρειάστηκε να καταπνίξει τις ευαισθησίες και τις αδυναμίες του. Όσο για τον γιο του, αυτός μεγάλωνε και ανδρωνόταν χωρίς την ουσιαστική συμβολή του πατέρα στη ζωή του - φτάνοντας σήμερα, στον 21ο αιώνα, να κινείται πάνω στα χνάρια των προγόνων του και παράλληλα να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τον φαύλο κύκλο που μόνο πόνο και δυστυχία προκαλεί στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Το βιβλίο μοιάζει με ένα ταξίδι στον χρόνο. Με αφετηρία το παρόν, βάζει πλώρη για το παρελθόν και αγκυροβολεί τελικά στο μέλλον, προκειμένου να γνωρίσει εκ βαθέων τον έλληνα άνδρα και να αναδείξει τις αθέατες και εν πολλοίς παρεξηγημένες πλευρές του. Σήμερα οι άνδρες λύνουν τη σιωπή αιώνων και ανοίγουν την ψυχή τους, αποκαλύπτοντας τις πιο μύχιες σκέψεις τους στη θεραπευτική διαδικασία.

Αυτή είναι μια σημαντική περίοδος για την πορεία και εξέλιξη του άνδρα, που σαν σύγχρονος Οδυσσέας επιστρέφει στον "οίκο" του και διαμορφώνει σταδιακά μια νέα ταυτότητα. Μεταβαίνει σε μια καινούργια μορφή ύπαρξης και συνύπαρξης με τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του και δίνει διαφορετικό νόημα, μέσα από την πατρότητα, στην έννοια του ανδρισμού, προσφέροντας μια καινούργια προοπτική στις επόμενες γενιές.

Κριτικές

Εξαιρετικό δοκίμιο, βασισμένο στα πορίσματα και τη θεωρητική σκευή της συστημικής σχολής οικογενειακής ψυχοθεραπείας.Το βιβλίο είναι μια σε βάθος κατάδυση στα άδυτα της ψυχής του σύγχρονου Έλληνα άνδρα και σκιαγραφεί με σαφήνεια τα όσα οφείλει να κάνει ώστε να εξελίξει την ανδρική του ταυτότητα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδειχθεί και να έρθει στην επιφάνεια ο καλά κρυμμένος πλούσιος συναισθηματικός του κόσμος. Έναν κόσμο που πολλοί οικονομικοί, κοινωνικοί και ιστορικοί παράγοντες κράτησαν για αιώνες στη σκιά δημιουργώντας πολλά προβλήματα τόσο στον ίδιο τον άνδρα όσο και σε όσους/ όσες άλλους/ άλλες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Πολύ κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν έχουν καμιά επαφή με τον κόσμο της ψυχανάλυσης και της ψυχοθεραπείας. Τα συμπεράσματα δεν πρέπει ωστόσο να θεωρηθούν θέσφατα καθώς η ψυχολογία και ιδιαιτέρως η ψυχανάλυση δεν είναι ακριβείς επιστήμες (καμιά ανθρωπιστική επιστήμη δεν πληροί τον όρο αυτόν!) και επομένως οι ερμηνείες τους επιδέχονται πολλές αμφισβητήσεις. Ας το έχει υπόψη του ο επίδοξος αναγνώστης...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!