Νέες έννοιες στην Ιατρική

Εξατομικευμένη ιατρική, Ιατρική Ακιβείας, Τεχνητή Νοημοσύνη, Νανοϊατρική
23.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
555215
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:176
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2021
ISBN:9789605835811
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στο καινούργιο του βιβλίο «Νέες έννοιες στην ιατρική» ο ομότιμος καθηγητής παθολογίας Θεόδωρος Δ. Μουντοκαλάκης, με τρόπο που διακρίνεται για τη γλαφυρότητα και την ακριβολογία του, διασαφεί μερικούς από τους συνηθέστερους καινούργιους ιατρικούς όρους.
***
«Δεν γνωρίζω το νόημα των μισών από αυτές τις μακρόσυρτες λέξεις και, επιπλέον, δεν πιστεύω να το γνωρίζεις ούτε εσύ». Είναι μια φράση από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», που ταιριάζει απόλυτα με τους νεολογισμούς που έχουν παρεισφρήσει στην ιατρική ορολογία τα τελευταία χρόνια.
Με βάση το αξίωμα ότι η κατανοητή γλώσσα είναι εντελώς απαραίτητη για την επικοινωνία και ότι η τέχνη της επικοινωνίας αποτελεί αναπόσπαστη ιδιότητα του ιατρικού έργου, στο βιβλίο αυτό επιχειρείται να διευκρινιστούν με όσο το δυνατόν απλούστερο τρόπο –και κατά συνέπεια, με μεγαλύτερη σαφήνεια– οι κυριότεροι από τους νεοφανείς όρους που συναντούμε όλο και πιο συχνά σήμερα σε ιατρικά κείμενα, ομιλίες και συζητήσεις –π.χ., «Εξατομικευμένη Ιατρική», «Ιατρική Ακριβείας», «Τεχνητή Νοημοσύνη», «Νανοϊατρική», αλλά και «ηλεκτρονική υγεία», «μεγάλα δεδομένα», «νανοτεχνολογία» «νανορομποτική» κ.ο.κ.– χωρίς να είναι πάντα βέβαιο ότι ακόμα και οι ίδιοι που τους χρησιμοποιούν γνωρίζουν επί της ουσίας το νόημά τους.
Ο Θεόδωρος Δ. Μουντοκαλάκης είναι Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει πρόεδρος ιατρικών εταιρειών και διευθυντής σύνταξης των κυριότερων ελληνικών ιατρικών περιοδικών. Έχει διοργανώσει δεκάδες ιατρικών συνεδρίων. Για το εκπαιδευτικό του έργο έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη Ξανθοπούλου-Πνευματικού. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει το σύγγραμμα «Διαφορική Διάγνωση» που έχει κυκλοφορήσει σε τέσσερις διαδοχικές εκδόσεις και τα βιβλία «Τι είναι υπέρταση και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε», «Νέα Ιατρική», «Αναζητώντας τη διάγνωση» και «Ιατρική εκπαίδευση, μια παραμελημένη τέχνη». Τα κατά μήνα άρθρα του στο ένθετο της «Καθημερινής» «Popular Medicine» έχει συλλέξει στα βιβλία του «Γύρω από την Ιατρική» και «77 Κείμενα σχετικά με την Ιατρική και γύρω από αυτήν».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!