Να χτίσουμε τον κόσμο που ταιριάζει στο παιδί

Το φωτεινό παράδειγμα και η διδασκαλία μιας μεγάλης γυναίκας της εποχής μας
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 12.00
10.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
442092
Συγγραφέας: Μοντεσσόρι, Μαρία
Εκδόσεις: Γλάρος
Σελίδες:151
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1977
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Στην πρώτη δεκαετία του αιώνα μας, μια ομάδα από τετράχρονα ιταλόπουλα, τα πιο πολλά από ημιαγράμματες οικογένειες, κατέπληξαν τον κόσμο των ενήλικων εκπαιδευτικών δείχνοντας την ικανότητά τους να διαβάζουν και να γράφουν. Ήταν οι πρώτοι καρποί της μοντεσοριανής μεθόδου στην εκπάιδευση, που πήρε το όνομά της από την ιδρύτριά της, την κοσμαγάπητη Μαρία Μοντεσόρι, που έμελλε να γίνει μια παό τις μεγαλύτερες γονιμοποιές δυνάμεις στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Η Μοντεσσοριανή Μέθοδος αγωγής και εκπαίδευσης του παιδιού είναι σήμερα από τις πιο γνωστές και αποδεκτές σε όλο τον κόσμο. Βασίζεται στις αρχές της μη επέμβασης των μεγάλων και της αξίας που αποκτά η μάθηση όταν γίνεται με την θέληση και την εσωτερική παρόρμηση του μαθητευομένου.

Στο βιβλίο αυτό, η Μοντεσσόρι παρουσιάζει συνοπτικά τις βασικές αρχές του εκπαιδευτικού της συστήματος. Ταυτόχρονα ο αναγνώστης θα βρει στις σελίδες του προφητικές ιδέες και συμπεράσματα της ώριμης ζωής της ιταλίδας παιδαγωγού, που σήμερα βρίσκουν την εφαρμογή τους στους κλάδους της παιδαγωγικής και παιδιατρικής και καθοδηγούν στο έργο τους ανθρώπους σαν τον Γάλλο καθηγητή Λεμπουαγιέ.
Συγγραφέας:
Μοντεσσόρι, Μαρία
Εκδότης:
Γλάρος
Σελίδες:
151
ISBN:
9780002750981
Μεταφραστής:
Γραμμένος, Μπάμπης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1977

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική