Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 10.00
9.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
51194
Συγγραφέας: Μοντεσσόρι, Μαρία
Εκδόσεις: Γλάρος
Σελίδες:160
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1978
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Με το βιβλίο της «Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία», που είναι και το τελευταίο στη συγγραφική της δραστηριότητα, η Μαρία Μοντεσόρι κατευθύνει την παιδαγωγική της σκέψη προς τα μεγαλύτερα παιδιά, τους εφήβους και ακόμα πιο πέρα, τους φοιτητές των πανεπιστημίων. Κοιτάζει το κάθε επίπεδο χωριστά και αναζητεί την καλύτερη μέθοδο που διευκολύνει την ανάπτυξη και την ωριμότητα.
Οι ιδέες που διατύπωσε η μεγάλη παιδαγωγός για την εκπαίδευση των εφήβων είναι εκπληκτικά νέες. Η Μοντεσόρι προτείνει ένα «πειραματικό σχολείο κοινωνικής ζωής», ένα σχολείο εντελώς διαφορετικό από τα δικά μας γυμνάσια και λύκεια. Εκεί, τα παιδιά και οι νεαροί στην συντριπτική τους πλειοψηφία δάσκαλοι και καθηγητές ζουν σε μια αυτοδύναμη κοινότητα, αυτοδιαχειριζόμενη και σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενη, όπου προβλέπονται ακόμα και μικρές τράπεζες διοικούμενες από τους μαθητές.

Ακόμα, με το βιβλίο της αυτό, η πρωτοπόρος παιδαγωγός του 20ού αιώνα, συζητά πώς λαι πότε οι νέοι πρέπει να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ οι ριζοσπαστικές ιδέες της για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση δείχνουν πόσο βαθιά είχε εισχωρήσει στην ψυχολογία των νεαρών ενηλίκων.
Συγγραφέας:
Μοντεσσόρι, Μαρία
Εκδότης:
Γλάρος
Σελίδες:
160
ISBN:
9789602751961
Μεταφραστής:
Γραμμένος, Μπάμπης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1978

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική