Κατανοώντας τον άνθρωπο

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 18.00
13.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
467297
Συγγραφέας: Montanaro, Silvana
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Σελίδες:192
Επιμελητής:Φαφαλιού, Ειρήνη
Ημερομηνία Έκδοσης:07/11/2017
ISBN:9789604711420
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα

Περιγραφή

Αν αληθεύει ότι η διαδικασία της εκπαίδευσης διαρκεί μια ζωή, τότε η σημασία αυτής της εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερη όσο μικρότερο είναι το παιδί.
Τα πρώτα χρόνια ζωής θα πρέπει να θεωρηθούν θεμελιώδη με την κυριολεκτική έννοια, καθώς θέτουν τις βάσεις για το οικοδόμημα της προσωπικότητας. Προκειμένου να παρέχουμε επαρκή βοήθεια σε αυτή την κατασκευαστική δραστηριότητα δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση και η προθυμία για δουλειά – αλλά χρειάζεται επίσης σωστή πληροφόρηση.

Μόνο η αγάπη για το παιδί, σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση, μπορεί πραγματικά να αρχίσει τη διαδικασία μιας «νέας εκπαίδευσης» ικανής να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ανθρώπου, ώστε να είναι έτοιμος για τον καινούριο μας κόσμο.

Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από σπουδαίες τεχνολογικές δυνάμεις οι οποίες, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα δώσουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να επιτύχει πραγματική πρόοδο και ειρήνη. Η Maria Montessori αναφέρθηκε στην εκπαίδευση ως «βοήθημα ζωής». Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο, οι ενήλικες εκπαιδευτικοί πρέπει να καταλάβουν τη σημασία και τα όρια του ρόλου τους καθώς και τις τεχνικές που χρειάζονται για
να εκπληρώσουν αυτόν τον ρόλο. Σκοπός αυτού του βιβλίου της Σιλβάνα Μοντανάρο είναι να βελτιώσει την κατανόησή μας για το παιδί, από την προγεννητική ζωή έως την ηλικία των τριών ετών, προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε την κατάλληλη βοήθεια.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!