Μονεμβάσιος Οίνος-Μονεμβασ(ι)ά-Malvasia

Πρακτικά του 17ου Διεθνούς Συμποσίου
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 40.00
32.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
307619
Συγγραφέας: Πρακτικά
Σελίδες:498
Επιμελητής:Αναγνωστάκης, Ηλίας
Ημερομηνία Έκδοσης:01/06/2008
ISBN:9789603710394
Θέμα:Βιβλία
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο κοινωνικός βίος και η σχέση του με τον υλικό πολιτισμό προσείλκυσαν κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες το ενδιαφέρον των ιστορικών και ειδικότερα των ιστορικών του Βυζαντίου. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει τις ερευνητικές δραστηριότητές του το Πρόγραμμα "Καθημερινός και κοινωνικός βίος των Βυζαντινών" του Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών. Ένα από τα κύρια αντικείμενα του Προγράμματος είναι η μελέτη του οίνου.
Η αμπελοκαλλιέργεια, η παραγωγή, η κατανάλωση και η εμπορεία του οίνου συνδέονται ανέκαθεν με τον πολιτισμό των χωρών της Μεσογείου. Όταν γίνεται λόγος για τον οίνο κατά το παρελθόν, δεν είναι δυνατόν παρά να συζητηθούν θέματα καθημερινής ζωής, αγροτικής οικονομίας και εμπορίου, τεχνολογίας, διατροφής και γευστικών προτιμήσεων.
Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών οργανώθηκε από το ανωτέρω Πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα "Ιστορική Γεωγραφία του Ελληνικού Χώρου", στις 19 και 20 Μαΐου 2006, Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο Μονεμβάσιος ΟίνοςΜονοβασ(ι)ά - Malvasia. Οι ανακοινώσεις ήταν πολλές και η προσέγγιση του θέματος διεπιστημονική. Αναφορές δεν έγιναν μόνο στον συγκεκριμένο οίνο στο Βυζάντιο αλλά και στον ρόλο των ιταλικών πόλεων στη διακίνηση και τη διάδοσή του.
Στον παρόντα τόμο της σειράς των Συμποσίων του ΙΒΕ περιλαμβάνονται τα Πρακτικά του Συμποσίου και μια αξιόλογη οινολογική μελέτη του θέματος. Η οργάνωση του Συμποσίου και η έκδοση του πλούσιου σε περιεχόμενο τόμου που έχουμε στα χέρια μας οφείλονται στον Ηλία Αναγνωστάκη, γνωστό ιστορικό του βυζαντινού οίνου.

Ταξιάρχης Γ. Kόλιας
Διευθυντής ΙΒΕ/ΕΙΕ

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!