Αυτογνωσία και αυτοθεραπεία με τα ιάματα του Bach

Μια ολιστική ιατρική προσέγγιση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών
61439
Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος
Σελίδες:192
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/2003
ISBN:9789604302222


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Η Φωτεινή Μιχαλάκη - Δερνίκου γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1941, έβδομο παιδί σε μία οικογένεια με 6 κορίτσια και 1 αγόρι. Σπούδασε πρώτα Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπάνια στη ζωή της έκανε μόνο ένα πράγμα. Έγραψε δύο βιβλία Φυσιολογίας και Ειδικής Νοσολογίας κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Τελειόφοιτος φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής (1965) παντρεύτηκε τον Γιώργο Μιχαλάκη και συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως οδοντίατρος και μεγάλωνε τα 3 παιδιά της που γεννήθηκαν σε μία περίοδο 5 ετών (1966-70). Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής με Λίαν Καλώς, όταν γεννήθηκε το δεύτερο παιδί της.
Τις δυσκολίες της ζωής τις αντιμετώπιζε με αισιοδοξία σαν ευκαιρίες για να δυναμώνει η Θέληση και η Πίστη στη ζωή. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοδοντία στο London University Μ. Βρετανία (1974-75). Η αγάπη της για τα παιδιά την ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές της στην ψυχολογία στο Αμερικανικό Derre College (1983-85). Επιθυμώντας καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής συνέχισε την εκπαίδευση της στην Ομοιοπαθητική Ιατρική (1984-86 και 1993-94) στο Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Γ. Βυθούλκα.
Απέκτησε σημαντική εμπειρία, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές ομάδες Αυτογνωσίας και οικογενειακής Θεραπείας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου του Γιώργου Βασιλείου, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων σχέσεων της Χάρις Κατράκη, στην Εταιρεία Αντλεριανής Ψυχολογίας, στο Κέντρο "Αρμονική Ζωή", σε Σχολές γονέων, στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης και στο Κέντρο Θεραπείας μέσω της Τέχνης της Νιζέτας Ιωααννίδου.
Η οικολογική καλλιέργεια της γης, η προστασία του περιβάλλοντος και τα ταξίδια είναι λίγα από τα ενδιαφέροντά της που την κρατούν ενήμερη και έτοιμη για δράση και προσφορά στη ζωή της. Εκπαιδεύτηκε επίσης στην ανθοθεραπεία, στο Shiatsu Massage, ρεφλεξολογία, πνευματική Θεραπεία, Mind Control και στη Θεραπευτική ύπνωση. Τις γνώσεις που απέκτησε τις προσφέρει, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας ανθρώπους στην Ολιστική προληπτική και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενειών, με ομιλίες σε συνέδρια και στο ραδιόφωνο. Συντονίζει ομάδες Αυτογνωσίας και Αυτοθεραπείας με τα ιάματα Bach.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!