Ηγέτες 6: Ο Θεόδωρος πίσω από τον Κολοκοτρώνη

Έκπτωση
20%
420735
Εκδόσεις: Καθημερινή
Σελίδες:160
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1990


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Ηγέομαι: προηγούμαι, προπορεύομαι, είμαι αρχηγός, οδηγώ, διευθύνω, κυβερνώ (Χαρ. Αθ. Μπαλτάς, Λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, Αθήνα, εκδόσεις Δημ. Ν. Παπαδήμα, 1995,σ. 269)

Οι ηγέτες προπορεύονται και οδηγούν. Οι αγαθοί οδηγούν τους λαούς που τους ακολουθούν σε επιτυχίες, σε νίκες, ακόμα και σε θριάμβους. Οι κακοί, σε αποτυχίες και καταστροφές. Οι περισσότεροι ηγέτες έχουν μεικτό “μητρώο”, που περιλαμβάνει μεγάλες και μικρές στιγμές. Η αναζήτηση της σειράς αυτής των Ελλήνων ηγετών περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλο το φάσμα της ιστορίας των Ελλήνων, από την αρχαία έως τη νεότερη εποχή. Η νέα Ελλάδα έχει ασφαλώς τη μερίδα του λέοντος, ίσως γιατί παραδόξως είναι η λιγότερο γνωστή. Το σχολείο άφησε περισσότερα κενά στη νεότερη απ’ ό,τι στην αρχαία ιστορία.
Η κοινή πάντως αντίληψη, που συστηματικά διαμόρφωσε ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, είναι η ενότητα της ιστορίας μας μέσα στον χρόνο.
Συγγραφέας:
Μιχαηλίδης, Ιάκωβος Δ.
Εκδότης:
Καθημερινή
Σελίδες:
160
ISBN:
9789605850067
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1990

Αρκετά καλό. Με συνοπτικό τρόπο διαβάζουμε για τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του Θ.Κ. Το καλό σε αυτήν την έκδοση είναι οι εικόνες με αγάλματα, πίνακες και αντικείμενα του ήρωα.
Γράψτε μια κριτική