ΤΟ Δ++ ΘΕΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚ...

Ταλαντώσεις -Κύματα -Μηχανική στερεού σώματος -Κρούσεις -Doppler
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 18.50
16.65
Τιμή Πρωτοπορίας
+
397805
Συγγραφέας: Μιχαήλ, Μιχαήλ Π.
Σελίδες:464
Ημερομηνία Έκδοσης:22/2/2014
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
ΤΟ Δ Θέμα Φυσικής είναι ένα βιβλίο επανάληψης που στοχεύει να αναλύσει και να απλοποιήσει κάποιες «δύσκολες» έννοιες της ύλης της Φυσικής Γ΄ Λυκείου Θ/Τ Κατεύθυνσης, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να τις κατανοήσει σε βάθος. Έτσι, αναδεικνύονται μέσα από τις ασκήσεις έννοιες - κλειδιά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της φυσικής διαίσθησης των μαθητών.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου που περιέχουν τους τίτλους των ασκήσεων με μορφή ευρετηρίου διευκολύνουν την επιλογή συγκεκριμένων εννοιών ή περιπτώσεων για μια αποδοτική και στοχευμένη επανάληψη.
Επειδή ο στόχος του βιβλίου δεν είναι απλώς οι εξετάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα η εξοικείωση με κάποιες πιο σύνθετες έννοιες, γι’ αυτό τα υποερωτήματα των ασκήσεων είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Μπορεί, λοιπόν, κάποιος κατά τη μελέτη των ασκήσεων να επικεντρωθεί μόνο σε κάποια υποερωτήματα των ασκήσεων που θεωρεί ότι τον βοηθούν χωρίς να επιβάλλεται η αυστηρή λύση ολόκληρης της άσκησης. Κατά αυτόν τον τρόπο, το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους μαθητές.
Είναι χρήσιμο να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παρατηρήσεις που αναφέρονται στις λύσεις των ασκήσεων, καθώς αυτές περιέχουν μια σύντομη θεωρία στην οποία γίνονται κάποιες προεκτάσεις της θεωρίας με στόχο την παγίωση βασικών εννοιών της Φυσικής.
Η έκταση αρκετών προβλημάτων είναι μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη προς αποφυγή της επανάληψης ίδιων εκφωνήσεων. Όμως, ο βαθύτερος στόχος ήταν να γίνει μια επεξηγηματικότερη ανάλυση των βασικών εννοιών και
των νόμων της φυσικής που εμπλέκονται στα συγκεκριμένα προβλήματα.
Η συγγραφή των ασκήσεων βασίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στη διδακτική εμπειρία του συγγραφέα στην τάξη και πολλές ασκήσεις προέκυψαν από ερωτήσεις των μαθητών.
Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό βοήθημα και για τους προπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ στο πλαίσιο των μαθημάτων γενικής φυσικής.
Συγγραφέας:
Μιχαήλ, Μιχαήλ Π.
Εκδότης:
Βαφειάδης - Μαθηματική Βιβλιοθήκη
Σελίδες:
464
ISBN:
9789607991386
Ημερομηνία Έκδοσης:
22/2/2014

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!