Misterioso Pocket

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €8.00
426952
Συγγραφέας: Dahl, Arne
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:464
Επιμελητής:ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Μεταφραστής:ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:12/10/2015
ISBN:9786180303070


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πανικός καταλαμβάνει τη σουηδική κοινωνία όταν ο ένας μετά τον άλλο δολοφονούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας. Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν και χωρίς άλλες απώλειες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας συστήνει την επίλεκτη Ομάδα Άλφα. Αν και ετερόκλητο σύνολο, η ομάδα καλείται να συλλάβει τον «Δολοφόνο των Ισχυρών», που τρυπώνει στα σαλόνια τους χωρίς να αφήνει ίχνη, ακούει τζαζ παραμονεύοντας στο σκοτάδι και σκοτώνει πάντα με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Οι έρευνες οδηγούν σε διαφορετικούς δρόμους? από τις τράπεζες και την ιστιοπλοΐα ως τη ρώσικη μαφία και έναν θρυλικό αυτοσχεδιασμό του τζαζίστα Τελόνιους Μονκ … Misterioso

Με χειρουργική ακρίβεια ο Άρνε Νταλ ανατέμνει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και γράφει ένα σφιχτό και συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Ένα θλιβερό δράμα κρύβεται πίσω από τούτη τη χρήση του «Misterioso», και ο Άρνε Νταλ, απέχοντας πολύ από το να είναι ένας κυνικός σχολιαστής των σύγχρονων διαταραγμένων καιρών που παράγουν τέτοια δράματα, μοιάζει να συμπάσχει, και, συμπάσχοντας, να εξηγεί, να ερμηνεύει, να αναλύει τα δεινά που ταλανίζουν τον σημερινό άνθρωπο και φτάνουν να αλλοιώσουν τραγικά την προσωπικότητά του.
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ελευθεροτυπία

Ο Arne Dahl έχει δημιουργήσει δική του σχολή μέσα στην παράδοση της σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Συνδυάζει το σασπένς, τις διεθνείς ίντριγκες και την κατασκοπεία με αξεπέραστη λογοτεχνική ικανότητα.
Lars Kepler, συγγραφέας

Αν ο Ρέιμοντ Τσάντλερ ήταν Σουηδός –και ζωντανός βέβαια-, θα ορκιζόμουν πως αυτός κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Άρνε Νταλ. Όχι λόγω των ομοιοτήτων στο στιλ γραφής, αλλά λόγω των ομοιοτήτων της «ατμόσφαιρας»... Λόγω του ότι ο Νταλ είναι καλός, πραγματικά πολύ καλός. Γρήγορος και στρωτός, σε συγκεκριμένες στιγμές ποιητικός, άγριος και διαρκώς συναρπαστικός.
Dast Magazine

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!