Θησαυροί της νεοελληνικής τέχνης

Η συλλογή Γιάννη Περδίου
147238
Εκδόσεις: Σταμούλης (προμ.)
Σελίδες:314
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2002
ISBN:9789608573918


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Ο Goethe πίστευε πως ο συλλέκτης είναι από τους λίγους ευτυχισμένους ανθρώπους αυτού του κόσμου. Και εννοούσε εκείνον που συλλέγει έργα τέχνης δημιουργώντας ένα λαμπρό πνευματικό και αισθητικό κέλυφος, μέσα στο οποίο αισθάνεται ευτυχής.
Στην πραγματικότητα το «κυνήγι έργων τέχνης» είναι ένα κυνήγι της ευτυχίας. Εντάσσεται δηλαδή και αυτό στη χορεία των πολλαπλών αναζητήσεων του ανθρώπου για τρόπους και για μέσα επιστροφής σ ένα χαμένο παράδεισο.
Και αν ο καλλιτέχνης με τα έργα που δημιουργεί εκφράζει και μορφοποιεί το αίσθημά του σ ένα πνευματικό πλαίσιο, ο συλλέκτης των καλλιτεχνικών έργων, χωρίς να είναι άμεσος δημιουργός, δημιουργεί όμως και αυτός, αφού η προσπάθειά του -πολλές φορές δύσκολη και επίπονη- να συγκεντρώσει όσο γίνεται υψηλότερης στάθμης έργα, οδηγεί σε μια ευρύτερη εικόνα καλλιτεχνικών ρευμάτων και τάσεων. Γι αυτό η σημαντική συλλογή είναι ο προθάλαμος του Μουσείου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί ήδη ένα Μουσείο και μάλιστα βασισμένο στην προσωπική αξιολόγηση του συλλέκτη. [...]

Δρ Στέλιος Λυδάκης
Από το Αντί Προλόγου στο βιβλίο

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!