Ιστορία της Φραγκοκρατίας εν Ελλάδι (1204-1566)

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 42.40
31.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
458295
Συγγραφέας: Μίλερ, Γουίλιαμ
Εκδόσεις: Ηρόδοτος
Σελίδες:1112
Επιμελητής:Σαββίδης, Αλέξης
Μεταφραστής:Λάμπρου, Σπυρίδων Π.
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2017
ISBN:9789604851553
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Σχεδόν 120 χρόνια έχουν περάσει από τότε που είδε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το βιβλίο του William Miller με τίτλο The Latins in the Levant: a history of Frankish Greece, το οποίο εκδόθηκε στο Λονδίνο το 1908, ζωντανεύοντας έναν κόσμο άγνωστο στο ευρύ κοινό. Έναν χρόνο μετά, το 1909, ακολούθησε η
ελληνική μετάφρασή του από τον διαπρεπή ιστορικό Σπυρίδωνα Π. Λάμπρο, ο οποίος στον δικό του πρόλογο έγραψε χαρακτηριστικά: «Ούτω δε ή ελληνική αυτή μετάφρασις, ήν παρέχω εις τούς Έλληνας φιλίστορας, δύναται να θεωρηθή ώς δευτέρα πλουσιωτέρα έκδοσις του πρωτοτύπου έν γλώσση ελληνική, καί ώς τοιαύτη ευελπιστώ ότι θα τύχη άμερίστου υποδοχής παρά των φίλων της πατρίου ιστορίας.» Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σκοπός του μεταφραστή επιτεύχθηκε απόλυτα, μαρτυρώντας την αξία του έργου, δικαιώνοντας παράλληλα και τη δική του απόφαση να το αποδώσει στα ελληνικά, προσφέροντας έτσι στην ελληνική βιβλιογραφία περί λατινοκρατίας ένα έργο αναφοράς. Ο William Miller μπορεί δίκαια και ανεπιφύλακτα να θεωρηθεί και ως ο «πατριάρχης» της ιστορίας της λατινοκρατίας στον ελλαδικό χώρο, ανοίγοντας δρόμο για τις επόμενες γενιές ιστορικών, οι οποίες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις μας για τη δράση των Λατίνων, τις οικονομικές και κοινωνικές δομές και τις ιστορικές πραγματικότητες που αφορούσαν πολλές πτυχές του πολιτικού, του εκκλησιαστικού και του στρατιωτικού βίου την εποχή που άπλωσαν την κυριαρχία τους στον ελλαδικό χώρο, έχοντας ως εφαλτήριο το έργο του άγγλου ιστορικού συγγραφέα. Κατά συνέπεια είναι ευχής έργον, που η σπουδαία συμβολή του William Miller, στην έγκριτη μετάφραση ενός επίσης μεγάλου έλληνα ιστορικού, του Σπυρίδωνος Π. Λάμπρου (1851-1919), μπορεί και πάλι να κυκλοφορήσει και να αποτελέσει κτήμα μελετητών και ερευνητών ή ακόμη και του απλού φιλίστορα αναγνώστη που επιθυμεί να μάθει τα όσα σχετίζονται με την εποχή της Πριγκιπέσσας Ιζαμπώς και των συμπατριωτών της και το πώς συνδέθηκαν οι τύχες τους με την ελληνική γη και ιστορία. — Φωτεινή Β. Πέρρα.

Εικόνα εξωφύλλου: έλευση έφιππων σταυροφόρων σε πόλη της βυζαντινής αυτοκρατορίας (λεπτομέρεια μικρογραφίας από χειρόγραφο του 13ου αιώνα) (Εθνική Βιβλιοθήκη Ολλανδίας). Από την έκδοση: Αλέξιος Γ.Κ. Σαββίδης (επιστημονική επιμέλεια), Ιστορία των Ελλήνων, τόμ. 7ος, Δομή, Αθήνα, χ.χ.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!