Γονιμότητα εδαφών

Θρεπτικά στοιχεία φυτών (μακροθρεπτικά, μικροθρεπτικά) και βαρέα μέταλλα. Μέθοδοι και εφαρμογές.
Έκπτωση
25%
286692
Συγγραφέας: Μητσιός, Ιωάννης
Εκδόσεις: Zymel
Σελίδες:571
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2004


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Το σύγγραμμα αυτό πραγματεύεται τις παραμέτρους εκείνες που καθορίζουν τη γονιμότητα των εδαφών, τα θρεπτικά στοιχεία των φυτών: μακροθρεπτικά (άζωτο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο) και μικροθρεπτικά στοιχεία (χαλκός, ψευδάργυρος, μαγγάνιο, σίδηρος, βόριο).
Αναφέρεται εκτενώς στη διαθεσιμότητα των ανωτέρω θρεπτικών στοιχείων του εδάφους και στη λίπανση των καλλιεργειών. Η προσέγγιση του όλου θέματος είναι ευρεία, όπου εκτός από τα θρεπτικά στοιχεία των φυτών που καθορίζουν τη γονιμότητα του εδάφους μελετώνται και τα βαρέα κέλιο και υδράργυρος, η παρουσία των οποίων καθορίζει εν πολλοίς τη γονιμότητα των εδαφών.
Στο σύγγραμμα αυτό παρουσιάζονται επίσης οι εργαστηριακοί μέθοδοι προσδιορισμού των μακροθρεπτικών, μικροθρεπτικών και βαρέων μετάλλων στο έδαφος και στα φυτά καθώς και ο προσδιορισμός των ρυπογόνων στοιχείων και ουσιών στα ύδατα υδρεύσεως και αρδεύσεως, όπως των νιτρικών, νιτρωδών, φωσφορικών και βαρέων μετάλλων ( χαλκός, ψευδάργυρος, σελήνιο, κάδμιο, μόλυβδος, χρώμιο, αρσενικό, νικέλιο και υδράργυρος).
Συγγραφέας:
Μητσιός, Ιωάννης
Εκδότης:
Zymel
Σελίδες:
571
ISBN:
9789607116352
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2004

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!