Πόλις και πολίτης στην αρχαία Ελλάδα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Έκπτωση
70%
Τιμή Εκδότη: 14.27
4.28
Τιμή Πρωτοπορίας
+
489945
Συγγραφέας: Μήλιος, Ανδρέας Χ.
Εκδόσεις: Σταμούλης
Σελίδες:153
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2007

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται, με συνθετικό τρόπο, μια συστηματική παρουσίαση των βασικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη γέννηση, τη φυσιογνωμία και την πολιτειακή δομή της αρχαίας ελληνικής πόλης-κράτους. Εξετάζεται το κοινωνικό, θεσμικό και πολιτειακό πλαίσιο οργάνωσης του σώματος των ελεύθερων πολιτών στις δύο δεσπόζουσες εκείνη την περίοδο (6ος - 4ος π.Χ. αιώνες) πόλεις, την Αθήνα και τη Σπάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό μελετώνται εμπεριστατωμένα ο ρόλος και η σημασία της ιδιότητας του ελεύθερου πολίτη στη λειτουργία των πολιτευμάτων των δύο πόλεων, καθώς και οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους. Μεγάλο μέρος του βιβλίου αφιερώνεται στον τρόπο λειτουργίας των δύο πολιτευμάτων και στην εξέταση των πολιτειακών οργάνων τους. Η σύγκριση των δύο κοινωνικοπολιτικών συστημάτων, σε όλες τις πτυχές του κοινωνικοπολιτικού πεδίου, είναι συνεχής, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να διαμορφώνει πλήρη και σαφή εικόνα για τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.

Ο συνθετικός τρόπος ανάλυσης και γραφής δεν αποβαίνει εις βάρος της πληρότητας και αρτιότητας του προς εξέταση αντικειμένου, και για το λόγο αυτό, το παρόν βιβλίο αποτελεί χρήσιμο εργαλείο μάθησης τόσο για φοιτητές των σχολών Ιστορίας, Φιλολογίας, Παιδαγωγικών και Πολιτικής Επιστήμης, όσο και πηγή άντλησης έγκυρων γνώσεων από κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να διευρύνει το επίπεδο των γνώσεών του.
Συγγραφέας:
Μήλιος, Ανδρέας Χ.
Εκδότης:
Σταμούλης
Σελίδες:
153
ISBN:
2229603517151
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2007

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!