Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία Β γυμνασίου

285687
Σελίδες:270
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2006
ISBN:9789603801689


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Το παρόν βιβλίο δε δημιουργήθηκε για να υποκαταστήσει ή να αντικαταστήσει το σχολικό εγχειρίδιο, αλλά αντίθετα με την πρόθεση να το στηρίξει και να υπηρετήσει τους διδακτικούς του στόχους, διευρύνοντας τους όπου αυτό είναι δυνατό και κρίνεται απαραίτητο. Είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και το θεωρητικό πλαίσιο που διέπει την προτεινόμενη από αυτό μεθοδολογία αξιολόγησης.

Αποσκοπεί να αποτελέσει στήριγμα στην προσπάθεια του καθηγητή να παρουσιάσει και να διδάξει το μάθημα με τρόπο ελκυστικό και εύληπτο, διασφαλίζοντας του συνάμα τις προϋποθέσεις για μια αξιολόγηση αντικειμενική, πλήρη και εποικοδομητική. Αν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά πρότυπα εκφράζουν την ελπίδα για έναν καθηγητή - αρωγό του μαθητή και όχι για έναν καθηγητή - εξεταστή, το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προωθήσει αυτή την παιδαγωγική αντίληψη. Παράλληλα, ο μαθητής θα έχει στα χέρια του ένα βοήθημα που θα ξεπερνά την παραδοσιακή λογική του είδους, καθώς δεν προσφέρει απλά λύσεις, αλλά παρεμβαίνει στη σχέση του μαθητή με το σχολικό βιβλίο καθιστώντας την γόνιμη, δημιουργική και ευχάριστη.

Κρίνεται απαραίτητο να δοθούν ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη δομή και τη φιλοσοφία διαμόρφωσης του υλικού, προκειμένου η χρήση του να γίνει όσο το δυνατόν αποδοτικότερη.

Σε κάθε κεφάλαιο του σχολικού βιβλίου αντιστοιχούν:
1. Σχεδιαγραμματική απόδοση του κειμένου
2. Ερωτήσεις κατανόησης της ύλης
3. Ασκήσεις αντικειμενικού τύπου
4. Ερωτήσεις ελεύθερης ανάπτυξης με πηγές
5. Απαντήσεις στα σχόλια των εικόνων και στις ερωτήσεις των παραθεμάτων
6. Απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου
7. Φύλλο αξιολόγησης μαθητή.

(από το εισαωγωγικό σημείωμα του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!