Είναι θέμα χρόνου

Κατανοώντας τη σχετικότητα του Αϊνστάιν
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 20.14
12.08
Τιμή Πρωτοπορίας
+
454471
Συγγραφέας: Mermin, David N.
Εκδόσεις: Ροπή
Σελίδες:312
Μεταφραστής:Καρκανιά, Χρυσάνθη
Ημερομηνία Έκδοσης:09/03/2017
ISBN:9786185289003
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

«Σύμφωνα με το όραμα του Mermin πρέπει όλοι να εξοικειωθούν με τη σχετικότητα έτσι ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν την πραγματική φύση του χρόνου [...] Το αξοσημείωτο αυτής της προσέγγισης είναι η δέσμευση του συγγραφέα να αναπτύξει τις ικανότητες του αναγνώστη στην ανάλυση γεγονότων σε περισσότερα από ένα σύστηματα αναφοράς. Αυτό είναι και το κλειδί για να κατανοήσει κανείς τη σχετικότητα: να είναι ικανός να μεταφέρεται εύκολα από ένα σύστημα αναφοράς (ένα κινούμενο τρένο) σε ένα άλλο (έναν σταθμό τρένων)»

—Simon Mitton, Times Higher Education Supplement


Το βιβλίο του David Mermin It’s About Time αποτελεί μία ειδική περίπτωση βιβλίου σχετικότητας. Ομολογώ ότι άρχισα να το διαβάζω, πιστεύοντας ότι μέσα στις σελίδες του δεν θα έβρισκα τίποτε άλλο παρά μία ακόμα παρουσίαση της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας διατυπωμένη, στην καλύτερη περίπτωση, με προσοχή και σαφήνεια.
Ωστόσο, σύντομα διαπίστωσα ότι κρατούσα στα χέρια μου τη μεστή εμπειρία ενός δασκάλου που έχει πασχίσει να διατυπώσει προτάσεις αφενός μεν επιστημονικά ορθές, αφετέρου δε αφομοιώσιμες από ένα ακροατήριο που δεν έχει επιστημονική καλλιέργεια αλλά διαθέτει ορθή λογική σκέψη και επιθυμεί να κατανοήσει κάτι τόσο δυσνόητο
όσο η ειδική θεωρία της σχετικότητας.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, εκτός του ότι είναι απλό και διδακτικό, είναι συνάμα και γοητευτικό. Διακρίνεται για την καθαρότητα του λόγου και τη σαφήνεια των προβληματισμών και των απαντήσεων που δίνει. Εγώ προσωπικά, έχοντας διαβάσει το βιβλίο It’s About Time, αισθάνομαι ότι βρήκα μία νέα πηγή έμπνευσης για το μάθημα της Ειδικής Σχετικότητας που διδάσκω στους εκκολαπτόμενους φυσικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θεοχάρης Αποστολάτος
Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Φυσικής εκπα

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!