Meccania Το υπερ- κράτος

Ο προπομπός του 1984 του Τζώρτζ Όργουελ
407014
Συγγραφέας: Gregory, Owen
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες:318
Ημερομηνία Έκδοσης:06/10/2014
ISBN:9789609599276


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ο προπομπός του "1984" του Τζορτζ Όργουελ

Μεκκανία. Χώρα της δυτικής Ευρώπης με πρωτεύουσα τη Μέκκο. Το άκουσμά της έκανε και τον ίδιο το συγγραφέα να αμφισβητήσει τις γνώσεις του στη Γεωγραφία, μέχρι που πήρε στα χέρια του το ημερολόγιο του κ. Μινγκ.
Μετά από μία παραμονή πέντε μηνών ως "Ξένος Παρατηρητής" στη Μεκκανία κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραφε τις εντυπώσεις του, ο κ. Μινγκ επιστρέφει εντυπωσιασμένος, περικλείοντας όλα όσα έχει δει σ' αυτό το ημερολόγιο.
Οι πολίτες της Μεκκανίας χωρίζονται σε εφτά τάξεις και φορούν στολές που το χρώμα τους αντιστοιχεί σε κάθε τάξη, για να μπορούν να διακρίνονται αμέσως. Δεν τους συναντάς να βολτάρουν στους δρόμους ή να χαζεύουν τις βιτρίνες, μιας και ο χρόνος που αφιερώνουν στο καθετί είναι συγκεκριμένος και καταγράφεται. Το "Υπουργείο Χρόνου" είναι αρμόδιο για τέτοια είδους θέματα.
"Υπουργείο Χρόνου", "Τμήμα Λογοκρισίας", "Ιατρικό Θηριοτροφείο", πρωτάκουστα όλα για τον κ. Μινγκ, αλλά με τη βοήθεια του Επόπτη-ξεναγού στις περιοδείες του όλα είχαν την εξήγησή τους. Μια εξήγηση όπου παρουσιάζονται όλα τόσο φυσιολογικά και αρμονικά, που τον ξενίζουν ακόμη περισσότερο. Δεν υπάρχει τίποτα κοινό με όσα ήδη γνωρίζει για τους θεσμούς των άλλων χωρών που επισκέφθηκε, για τους νόμους τους και για αξίες όπως η δικαιοσύνη και η μόρφωση. Τι είναι τελικά το Υπερκράτος της Μεκκανίας; Είναι έτσι όπως παρουσιάζεται; Ιδανικό;

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!