Τεκτονική Εγκυκλοπαίδεια

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 34.98
24.49
Τιμή Πρωτοπορίας
+
519210
Συγγραφέας: Mcoy, Robert
Εκδόσεις: Εκάτη
Σελίδες:386
Επιμελητής:Δρακόπουλος, Ελευθέριος
Μεταφραστής:Στυλιανίδου, Δώρα
Ημερομηνία Έκδοσης:19/12/2019
ISBN:9789604082612
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το έργο, εκδίδεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα σε μια επετειακή έκδοση, 150 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης αμερικάνικης έκδοσης.
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει τις ιστορικές και μυθολογικές πληροφορίες που συγκροτούν την Τεκτονική Παράδοση. Αυτή καθίσταται προσιτή μέσω ειδικών τελετουργιών, η οργανωμένη έκφανση των οποίων ονομάζεται «Τυπικό», όπως και μέσω συζητήσεων και ομιλιών με αναφορές ειδικού συμβολισμού. Καθώς αυτή η Γνώση, στο μεγαλύτερο μέρος της, δεν τεκμηριώνεται ιστορικά, φιλοδοξεί να φανεί χρήσιμη στη διαρκή άσκηση της Τεκτονικής Πρακτικής. Σε ό,τι αφορά τις ονομασίες των βαθμών, των αξιωμάτων και των Τυπικών, επιχειρήσαμε την ομοιογένεια μόνο εκεί που αυτή ήταν δυνατή. Πολλοί βαθμοί έχουν πλέον καταργηθεί ενώ άλλοι έχουν αλλάξει όνομα ή θέση στην εξελικτική τους σειρά.
Στην περίπτωση προσώπων της εβραϊκής μυθολογίας, ακολουθήσαμε πιστά την επιλογή του συγγραφέα, καθώς αυτά αναφέρονται σε στιχομυθίες κατά τη διάρκεια των τεκτονικών εργασιών. Στα χέρια σας, λοιπόν, έχετε έναν κώδικα-εργαλείο και όχι μια ιστορική πηγή. Αυτή όμως είναι η Τεκτονική Πρακτική, κεκαλυμμένη αλλά συνάμα ορατή.
Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου και η παρουσίασή του στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό αφιερώνεται, από την πλευρά του επιμελητή, στη μνήμη τριών φίλων και μεντόρων: Paul Glyn Jones, Αντώνη Λέμη και Γιώργο Παπανδρόπουλο.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!