Δραματοθεραπεία και οικογενειακή θεραπεία στην εκπαίδευση

Κύρια τμήματα του διεπιστημονικού κέντρου Jigsaw
18.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
559788
Συγγραφείς: Harvey, Jenny , McFarlane, Penny
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:218
Επιμελητής:Κρασανάκης, Στέλιος
Ημερομηνία Έκδοσης:07/10/2021
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
«Το συγκεκριμένο βιβλίο ανέδειξε, ανέσυρε και ανακάλεσε τη σημασία και χρησιμότητα ενός δικτύου συνεργασιών και ενός τρόπου δουλειάς που ακολουθούσα από χρόνια, αναγνωρίζοντας τα θετικά του αποτελέσματα, επειδή πολύ απλά το θεωρούσα αυτονόητο, χωρίς πλήρη επίγνωση και συνειδητότητα. Ίσως επειδή ανήκα στη γενιά των ψυχιάτρων που πίστεψαν και προήγαγαν τη διασυνδετική ψυχιατρική, τη συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους και την αποτελεσματικότητα των διεπιστημονικών ομάδων εργασίας.
Σε πολλές περιπτώσεις, η δραματοθεραπεία, η γνωστική θεραπεία και η οικογενειακή θεραπεία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και ως μέρη ενός ευρύτερου συστήματος αλληλοεπηρεάζονται και συχνά αναπτύσσεται ένα είδος φλερτ ανάμεσά τους. Η ίδια η διαδικασία αποτελεί ένα μάθημα για τα παιδιά, ένα μάθημα συνεργασίας, συναντίληψης και συνοδοιπορίας, ένα μάθημα που περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη τα σημερινά παιδιά στην εποχή του ακραίου ανταγωνισμού, της απόλυτης μοναχικότητας και του περιρρέοντος ναρκισσισμού. Ας υιοθετήσουμε την πρότασή τους να ξεπεράσουμε τις προσωπικές μας αγκυλώσεις και στερεότυπα, να μάθουμε να λειτουργούμε ως ομάδα, να εμπεριέξουμε την επιθετικότητα και καταστροφικότητα των παιδιών, με στόχο τη μεταστροφή και μετουσίωσή τους σε δημιουργικότητα, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της “αρκετά καλής μητέρας”.
Να δώσουμε μια νέα προοπτική για το σχολείο και την οικογένεια του αύριο αναγνωρίζοντας τους νέους ευέλικτους, εναλλασσόμενους και συμπληρωματικούς ρόλους μας. Να δουλέψουμε από κοινού για την ανάπτυξη του “δέντρου της ζωής”».
Στέλιος Κρασανάκης MD
Συγγραφέας:
Harvey, JennyMcFarlane, Penny
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:
218
ISBN:
9789605834098
Επιμελητής:
Κρασανάκης, Στέλιος
Μεταφραστής:
Σούμπερτ, Μαρία
Ημερομηνία Έκδοσης:
07/10/2021

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!