Στοιχεία αστρονομίας, αστροφυσικής και διαστημικής Τεύχος 1ο (Βιβλίο του μαθητή)

Το ηλιακό μας σύστημα
Έκπτωση
20%
340577
Σελίδες:152
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2015


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο αστρονομίας που είναι κατάλληλο για μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου, αλλά και για οποιονδήποτε άλλον που θέλει να αποκτήσει στοιχειώδεις αστρονομικές γνώσεις. Είναι γραμμένο με απλότητα και μεθοδικότητα, ώστε να μπορούν να το καταλάβουν όλοι όσοι το διαβάζουν έστω και αν έχουν εντρυφήσει ελάχιστα στην «επιστήμη των επιστημών», όπως αποκλήθηκε η αστρονομία.

Η δεύτερη αυτή έκδοση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, περιλαμβάνει ανανεωμένα και διορθωμένα πολλά στοιχεία της προηγούμενης έκδοσης, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της επιστημονικής και αστρονομικής έρευνας.
Επί πλέον στη νέα έκδοση θεωρήθηκε απαραίτητο να προστεθούν δύο ακόμη Ενότητες, η 12Α και η 12Β, που παρουσίασαν στο μεταξύ ξεχωριστό ενδιαφέρον και ασχολούνται με τους μεγάλους δορυφόρους των πλανητών, τους οποίους εξερεύνησαν και εξερευνούν ακόμη τα διαστημικά σκάφη, που έφθασαν στην περιοχή τους, καθώς και τους νάνους πλανήτες, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε είναι ακόμη και μεγαλύτεροι από τον Πλούτωνα και βρίσκονται στις εσχατιές του Ηλιακού μας Συστήματος.
Ακόμη στη νέα έκδοσή μας περιλαμβάνεται το αλφαβητικό ευρετήριο, με τα νέα στοιχεία αυτής της έκδοσης, το οποίο είχε παραλειφθεί στην εσπευσμένη 1η έκδοση, για να προλάβει τα πρώτα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας. Έτσι ο αναγνώστης και ο ερευνητής ακόμη, μπορεί να βρει αμέσως τη σελίδα, στην οποία υπάρχει η πληροφορία για κάποιο θέμα ή όνομα, που τον ενδιαφέρει.
Τέλος προστίθεται στο τέλος και το «Λεξιλόγιο όρων και ονομάτων» αποτελούμενο από 63 λήμματα, που είναι σχετικά με τα περιεχόμενα του βιβλίου, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να μαθαίνει κάτι περισσότερο για τα αναφερόμενα στο διδακτικό βιβλίο.
Με όλα αυτά, πιστεύουμε ότι το νέο αυτό βιβλίο πληροί όλους τους όρους ενός καλοδιατυπωμένου, περιεκτικού και άριστου διδακτικού βιβλίου, επιστημονικά τεκμηριωμένου, και εικονικά υπερτέλειου, κατάλληλου για τους μαθητές του Γυμνασίου και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και όλων εκείνων που θέλουν να λάβουν μια ιδέα, γιατί όχι και να εντρυφήσουν, στα πάντα σαγηνευτικά μυστικά του Ηλιακού μας Συστήματος.

Είναι εξ ολοκλήρου έγχρωμο, με πολλά σχήματα και εικόνες που συνοδεύουν τα σχετικά κείμενα της κάθε σελίδας και γενικά πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση και όμορφο στη εμφάνιση. Διαβάζεται δε εύκολα και κατανοητά. Είναι πάρα πολύ κατάλληλο για μια εισαγωγή στην τόσο παλαιά, αλλά και τόσο σύγχρονη επιστήμη της Αστρονομίας.
Συγγραφέας:
Μαυρομμάτης, Κωνσταντίνος Δ.
Εκδότης:
Εταιρεία Αστρονομίας and Διαστήματος
Σελίδες:
152
ISBN:
9786188080324
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2015

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική