Λεξικό αστρονομίας

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 25.00
20.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
285837
Σελίδες:674
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2006
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το να επιχειρήσει κάποιος να γράψει ένα λεξικό και μάλιστα λεξικό αστρονομίας, είναι κάτι γοητευτικό, αλλά και τρομακτικό συγχρόνως. Γοητευτικό γιατί η επιστήμη της αστρονομίας πέραν των εφαρμογών της στη σημερινή μας εποχή, γοήτευσε και θα γοητεύσει τον άνθρωπο και μελλοντικά. Τρομακτικό γιατί πάνω σου πέφτει ένα βάρος και μια δυσκολία να συμπεριλάβεις στο έργο σου αστρονομικές γνώσεις από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Από το «α» (το διεθνές σύμβολο του λαμπρότερου άστρου ενός αστερισμού) μέχρι το «ω» (τον Ωρίωνα, τον αστερισμό και το νεφέλωμα).

Πιστεύω ότι ο κ. Μαυρομμάτης, πολυγραφότατος στα θέματα αστρονομίας, τα κατάφερε θαυμάσια. Το Λεξικό Αστρονομίας είναι ένα έργο ζωής, όπως τονίζει στον πρόλογό του. Χαρακτηρίζεται από την απλότητά του, τη σαφήνεια στη διατύπωση των νοημάτων και την επιστημονική του ακρίβεια. Είναι προσιτό στον κάθε αναγνώστη, όχι μόνο τον ειδικό και τον ασχολούμενο με τα θαυμάσια των άστρων του ουρανού, αλλά και στον καθένα που θέλει να μάθει και να προβληματιστεί πάνω στα θέματα της κοσμογονίας, της κοσμολογίας και της διαστημικής.

Ο κ. Μαυρομμάτης, με το τελευταίο του αυτό έργο κατορθώνει να μας μεταδώσει το μυστήριο, την πληρότητα και το δυναμισμό της επιστήμης της αστρονομίας. Έχει την ικανότητα να εκλαϊκεύει και να αναλύει με απλό τρόπο τα δύσκολα επιστημονικά θέματα. Το Λεξικό Αστρονομίας, αποτελεί ως εκ τούτου για όλους μας μια εξαιρετική προσφορά. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, που θα πρέπει να διαβαστεί από όλους μας, ειδικούς και μη.

Ο κ. Μαυρομμάτης πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος γι’ αυτό, καθώς και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, της οποίας είναι πρόεδρος από της ιδρύσεώς της.
Η προσπάθειά του είναι αξιέπαινη και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Κ. Μουτσιάρας, μαθηματικός
Συγγραφέας:
Μαυρομμάτης, Κωνσταντίνος Δ.
Εκδότης:
Εταιρεία Αστρονομίας and Διαστήματος
Σελίδες:
674
ISBN:
9789608853621
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2006

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!