Μαθηματικά παράδοξα και μαθηματικά παιχνίδια

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.11
9.88
Τιμή Πρωτοπορίας
+
315230
Εκδόσεις: Αίθρα
Σελίδες:224
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2003
ISBN:9789608333062
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Τα μαθηματικά παράδοξα, πέρα από τη διασκεδαστική τους φύση, αποτελούν κι ένα σημαντικό παράγοντα κατανοήσεως διαφόρων μαθηματικών εννοιών και μαθηματικών προτάσεων. Σε πολλά πρόσφατα διεθνή συνέδρια διδακτικής των μαθηματικών έχουν γίνει κατά καιρούς ανακοινώσεις οι οποίες αναφέρονται στη σημασία του "παραδόξου" ως σημείου επικεντρώσεως του μαθηματικού ενδιαφέροντος για την αντίστοιχη διδακτική ενότητα.
Τα μαθηματικά παιχνίδια και τα παιχνίδια της λογικής αποτελούν μια ευχάριστη ενασχόληση η οποία οδηγεί τη σκέψη στα μονοπάτια της μαθηματικής λογικής. Το παρόν βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το Α μέρος περιέχει μαθηματικά παράδοξα και το Β μέρος περιέχει μαθηματικά παιχνίδια και παιχνίδια λογικής.

Τα περιεχόμενα μαθηματικά παράδοξα αναφέρονται στην Άλγεβρα, στη Θεωρία Αριθμών, στην Τριγωνομετρία, στη Γεωμετρία, στη Μαθηματική Ανάλυση, στην Αναλυτική Γεωμετρία και το Διανυσματικό Λογισμό, στους Πίνακες, στα Σύνολα και στις Πιθανότητες.

Τα μαθηματικά παιχνίδια και τα παιχνίδια της λογικής καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα συλλογισμών.

Πολλά από τα περιεχόμενα θέματα προέρχονται από τη διδακτική μας πείρα, ενώ ένα μέρος προέρχεται από την παλιά και σύγχρονη σχετική βιβλιογραφία.

Το βιβλίο περιέχει συνολικά 365 θέματα, τα οποία προκαλούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον παροτρύνουν να επιστρατεύσει τις γνώσεις, τη φαντασία, την εμπειρία, την κρίση και τη μνήμη του. Θεωρήθηκε σκόπιμο ακριβώς κάτω από κάθε θέμα να δίνεται η ορθή απάντηση, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο αναγνώστης με ξεφυλλίσματα και παραπομπές.

Από τη θέση αυτή ευχαριστούμε τους μαθηματικούς Αντώνιο Ζερβουδάκη και Αναστάσιο Ράλλη, καθώς και το φοιτητή του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Γιάννη Τασούλα για τη βοήθειά τους στις διορθώσεις των δοκιμίων.



Ευάγγελος Κ. Σπανδάγος

Ρούλα Ευαγ. Σπανδάγου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!