Η χιονοδρομία στην Ελλάδα

Ιστορία και ιστορίες
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 30.28
24.22
Τιμή Πρωτοπορίας
+
338315
Εκδόσεις: Ελευθερουδάκης
Σελίδες:407
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2010
ISBN:9789602001523
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η χιονοδρομία ως αθλητική δραστηριότητα εμφανίζεται παγκοσμίως, προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Αναλογιζόμενοι τη δυσχερή κοινωνικοοικονομική κατάσταση της δεκαετίας του 30 μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η χιονοδρομία εμφανίστηκε σχετικά γρήγορα στη χώρα μας.
Ο Γιώργος Μαρτζούκος και Βασίλης Παπαχρηστόπουλος γράφοντας αυτό το βιβλίο καταθέτουν ένα μοναδικό σύγγραμμα βασισμένο σε προσωπικές εμπειρίες, μαρτυρίες ανθρώπων του χώρου, καθώς και στα τεχνικά αποτελέσματα των αγώνων. Χρησιμοποιούν τον χρόνο και την ιστορική πορεία της χώρα μας, ως μοναδικό γνώμονα για την εξέλιξη και ανάπτυξη της χιονοδρομίας στην Ελλάδα.
Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο που έχει γραφτεί ποτέ για την ιστορία των χιονοδρομιών στην Ελλάδα και καλύπτει ένα σημαντικό κενό της βιβλιογραφίας στο χώρο αυτό.
Η χιονοδρομική δραστηριότητα στην Ελλάδα κατά τον Γιώργο και το Βασίλη δεν εξετάζεται ως ιστορικό γεγονός αλλά αναφέρεται στην συνεχή εξέλιξη του αθλήματος, με την οργάνωση, τους θεσμούς, την στελέχωση, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και τους αγώνες τόσο στους κλειστούς χώρους όσο και στις ανοιχτές χιλιοδαρμένους από όλα τα στοιχεία της φύσης, πίστες των αγώνων και των προπονήσεων.
Στο μοναδικό βιβλίο αυτό μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει για την ιστορική βαρύτητα των ανθρώπων που συντέλεσαν στην ανάπτυξη της χιονοδρομίας στη χώρα μας όπως εμφανίζονται με τη ραγδαία διάδοση της χρήσης των σκι του 20ου αιώνα ως σπορ αναψυχής αλλά και ως σύγχρονα αθλήματα. Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη όσων ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τη χιονοδρομία.
[...]

(από τον πρόλογο της Σοφίας Γκίρτση)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!