Μάρτυς κατηγορίας

και άλλα διηγήματα
274169
Συγγραφέας: Κρίστι, Αγκάθα
Εκδόσεις: Λυχνάρι
Σελίδες:188
Μεταφραστής:ΛΟΡΑΝΔΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:9789605172909


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Όταν μια πλούσια, εκκεντρική και ηλικιωμένη γυναίκα, η δεσποινίς Έμιλυ Φρεντς, βρίσκεται δολοφονημένη, οι έρευνες της Σκότλαντ Γυάρντ εύκολα θα εντοπίσουν το δράστη, στο πρόσωπο του νεαρού και γοητευτικού προστατευομένου της Λέοναρντ Βόουλ. Όλα τα στοιχεία είναι σε βάρος του. Απένταρος και τυχοδιώκτης, κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας της, είχε κάθε λόγο να επιθυμεί το θάνατο της ηλικιωμένης, που έμενε σε μια έπαυλη στο Κρίκλγουντ, συντροφιά με οκτώ γάτες και μια στυφή καμαριέρα, τη Τζάνετ Μακένζυ. Η κατάθεση αυτής της τελευταίας, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του. Ωστόσο, ο διάσημος ποινικολόγος σερ Μαίηχερν, θα διατηρήσει τις επιφυλάξεις του και θα αναλάβει να υπερασπιστεί το νεαρό Βόουλ πιστεύοντας, ολοένα και περισσότερο, στην αθωότητά του. Ποιο είναι άραγε το παιχνίδι που παίζει η αυστριακής καταγωγής ερωμένη του κατηγορουμένου, η Ρομαίν Χάιλγκερ; Ο κύριος Μαίηχερν δε θα αργήσει να το μάθει!

Αυτή η νουβέλα αποτελεί τη βάση για το δημοφιλές ομώνυμο θεατρικό έργο του 1953, καθώς και για την κινηματογραφική ταινία.
Τα υπόλοιπα διηγήματα που συμπληρώνουν αυτή τη συλλογή είναι τα πιο περίεργα απ' όσα έγραψε η Άγκαθα Κρίστι, καθώς δεν είναι αστυνομικές ιστορίες, αλλά έχουν να κάνουν με το υπερφυσικό.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!