Η επανάσταση του αντίχειρα

Το μεγάλο άλμα στον πολιτισμό
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 25.60
19.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
162107
Συγγραφέας: Μάρτης, Χρήστος Σ.
Εκδόσεις: Εντός
Σελίδες:250
Ημερομηνία Έκδοσης:1/9/2003
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πρωτότυπο επιστημονικό έργο γραμμένο από τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Χρήστο Μάρτη. Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζεται αναλυτικά η εξελικτική πορεία του ανθρώπου και ερμηνεύεται το μεγάλο άλμα στον πολιτισμό.

Η ουσία του βιβλίου εκφράζεται, με διαύγεια, με τα παρακάτω: Ο πολιτισμός είχε αρχίσει να γεννιέται από τότε που ο άνθρωπος εμπέδωσε την όρθια στάση και τη χρήση των πρώτων εργαλείων -με πρωταγωνιστή τον αντίχειρα, και στη συνέχεια άρθρωσε κάποιες προγραμματισμένες συλλαβές και λέξεις πριν ομιλήσει κανονικά.

Με τη μελέτη της "Επανάστασης του αντίχειρα" αποκτάται βαθιά γνώση ενός ευρύτατου διανοητικού πεδίου. Είναι μια τολμηρή θεματολογική σύνθεση, που έλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία, και βάση έχει τον αντίχειρα, "τον ακρογωνιαίο λίθο της σύλληψης και της λειτουργικότητας του χεριού".

Δίνονται πληροφορίες γνώσης και απαντήσεις για την προϊστορία, την εξέλιξη της έμβιας φύσης, την πορεία του ανθρώπου, τον εγκέφαλο, το χέρι και τον αντίχειρα, κ.ά.

Χαρακτηριστικά για την αξία του βιβλίου είναι, όσα γράφει ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ. Γ. Μερακλής: "...πέρα από τη συγκρότηση και σύνθεση μιας συστηματικής μονογραφίας για τον αντίχειρα, προβάλλεται η προτεραιότητά του έναντι άλλων καθοριστικών για τον εξανθρωπισμό και την εξέλιξη του ανθρώπου παραγόντων, όπως είναι η γλώσσα".
Βιβλίο για επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, μαθητές, φοιτητές και για απαιτητικούς φιλαναγνώστες.
Συγγραφέας:
Μάρτης, Χρήστος Σ.
Εκδότης:
Εντός
Σελίδες:
250
ISBN:
9789608229327
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/9/2003

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!