Τα δικαιώματα της μειοψηφίας για πληροφόρηση και για έλεγχο

Γενικές αρχές. Ερμηνεία των άρθρων 141-144 Ν 4548/2018
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 50.00
40.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
510682
Συγγραφέας: Μάρκου, Ιωάννης
Σελίδες:368
Ημερομηνία Έκδοσης:03/10/2019
ISBN:9789606229008
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο «Τα δικαιώματα της μειοψηφίας για πληροφόρηση και για έλεγχο» παρέχει μια συστηματική ανάλυση και ερμηνεία των άρθρων 141-144 του N 4548/2018, διά της οποίας οδηγεί τον αναγνώστη στη συναγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τα όρια της άσκησης των κατ’ιδίαν δικαιωμάτων μειοψηφίας, εν όλω ή εν μέρει. Για τη διευκόλυνση του αναγνώστη, στο βιβλίο εκτίθενται οι διατάξεις των εν λόγω άρθρων πριν από την επιμέρους ερμηνεία τους.

Προηγείται η συστηματική ένταξη των εν λόγω δικαιωμάτων μειοψηφίας στο ισχύον σύστημα προστασίας των μετόχων της μειοψηφίας στο δίκαιο των Ανωνύμων Εταιριών και η οριοθέτησή τους έναντι των λοιπών δικαιωμάτων των μετόχων.

Η μονογραφία επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να δώσει απάντηση στο καίριο ζήτημα, το οποίο ανακύπτει κατά τη διαμόρφωση των υπαρχόντων δικαιωμάτων μειοψηφίας, και συνίσταται στην αναζήτηση της πρόσφορης διαμόρφωσής τους έτσι ώστε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση του σκοπού του περί ου ο λόγος δικαιώματος.

Το βιβλίο θα αποτελέσει χρήσιμη πηγή για δικηγόρους και νομικούς συμβούλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ανωνύμων εταιριών. Οι πληροφορίες και η ανάλυση που παρέχονται θα προετοιμάσουν τους αναγνώστες να αναλάβουν τέτοιες υποθέσεις και να οδηγήσουν στην επίλυση του σχετικού προβλήματος.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!