Θεμελιώδεις Θεσμοί, Αρχές και Έννοιες του Δικαίου της ΑΕ

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 70.00
63.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
587984
Συγγραφέας: Μάρκου, Ιωάννης
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:742
Ημερομηνία Έκδοσης:24/10/2022
ISBN:9789606485282
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο παρών τόμος περιλαμβάνει μια πλήρη παρουσίαση των θεσμών και των αρχών του Δικαίου της ΑΕ. Η ύλη παρουσιάζεται πλήρως επικαιροποιημένη, εστιάζοντας και εμβαθύνοντας σε όλα τα ζητήματα που χρήζουν προσαρμογής στο νέο δίκαιο του ν. 4548/2018 για την «αναμόρφωση του δικαίου ανωνύμων εταιριών». Παράλληλα, το έργο είναι ενημερωμένο με σύγχρονη βιβλιογραφία και νεότερη, πλούσια νομολογία.

Ειδικότερα, το έργο διακρίνεται σε τρία μέρη. Το πρώτο και γενικό μέρος περιέχει μια σύγχρονη θεώρηση όλων των κανόνων και των βασικών χαρακτηριστικών του Δικαίου της ΑΕ. Το δεύτερο και ειδικό μέρος αφορά σε θέματα εσωτερικής δομής της ΑΕ και το τρίτο μέρος με τίτλο «λειτουργικό» αφορά σε θέματα σύμμετρης λειτουργίας, εστιάζοντας σε κρίσιμα πρακτικά ζητήματα. Στην παρούσα έκδοση επιτυγχάνεται για σύγχρονη αλλά συνάμα κλασική θεώρηση του ισχύοντος δικαίου περί ΑΕ μέσα από μια εκτενή αλλά πρακτική ανάλυση όλων των ζητημάτων. Επιδιώκεται ειδικότερα η θεμελίωση της θεώρησης αυτής στις βασικές αρχές και τους θεσμούς του ισχύοντος ιδιωτικού δικαίου γενικότερα.

Στο παρόν πόνημα επιχειρείται η προσέγγιση των θεμελιώδων θεσμών του δικαίου της ΑΕ μέσα από μια εύληπτη και συστηματική διάρθρωση της ύλης που συμβάλει στην άμεση και πλήρη κατανόηση δυσνόητων και διαρκώς μεταβαλλόμενων ζητημάτων, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον φοιτητή και τον δικηγόρο της πράξης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!