Μαντάμ Μποβαρύ

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 20.00
12.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
469027
Συγγραφέας: Φλωμπέρ, Γουσταύος
Εκδόσεις: Εξάντας
Σελίδες:612
Μεταφραστής:Λυκούδης, Μπάμπης
Ημερομηνία Έκδοσης:04/12/2017
ISBN:9789604648979
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η νέα, όμορφη κι ευφάνταστη Έμμα Μποβαρύ πλήττει στο γάμο της και ασφυκτιά στο μικροαστικό περιβάλλον της επαρχίας. Βρίσκει καταφύγιο στη ρομαντική λογοτεχνία, τις πολυτέλειες και τις αδιέξοδες ρομαντικές περιπέτειες.

Μια φαινομενικά απλή ιστορία μικροαστικής ανίας, μέσω της οποίας η αριστοτεχνική γραφή του Φλωμπέρ ανέδειξε μια από τις αντιπροσωπευτικές ηρωίδες της νεότερης λογοτεχνίας.

Με τη Μαντάμ Μποβαρύ, εμβληματικό πρότυπο του σύγχρονου μυθιστορήματος, η πεζογραφία διαχωρίζεται με τρόπο ξεκάθαρο από την ποίηση, παύει να μεταρσιώνει, να μεταπλάθει την πραγματικότητα, παύει να τη βλέπει στην προοπτική της έξαρσης, παύει να αναζητά και να ξεθάβει τη βαθύτερη μεγαλοσύνη και δραματικότητά της, παύει να επιδιώκει την ποιητική της ανάταση. Η λογοτεχνία προσγειώνεται στο έδαφος της πικρής αλήθειας της καθημερινής ζωής, στην απεικόνιση της άνυδρης πραγματικότητας, τέτοιας που είναι και που καθημερινά βιώνεται γύρω μας και μέσα μας. Η νέα αυτή λογοτεχνική πραγματικότητα εστιάζει στην περιγραφή της ζωής με την εγγενή της κακουχία, στην παρουσίαση των άτεγκτων νόμων του κόσμου, χωρίς διαφυγές, χωρίς ψηλοπετάγματα, χωρίς λύτρωση. Με τη Μαντάμ Μποβαρύ ο Φλωμπέρ εγκαινίασε μια νέα εποχή στη λογοτεχνία, την περίοδο του ρεαλισμού. Ταυτόχρονα, όμως, πράγμα παράδοξο γι’ αυτόν, που πίστευε στο στυλ γραφής ως αυτοσκοπό, άφησε στις γενιές που ακολούθησαν τη μορφή της Έμμα Μποβαρύ, αιώνια και αγέραστη.

Το 1857 ο Φλωμπέρ και η Μαντάμ Μποβαρύ σύρθηκαν στα δικαστήρια με τη διπλή κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς και της θρησκείας. Ολόκληρο το Κατηγορητήριο, η Υπεράσπιση και η Απόφαση της δίκης ακολουθεί και συμπληρώνει το πρώτο σημαντικό μυθιστόρημα του συγγραφέα, στον παρόντα τόμο.

Κριτικές

Διαβάζεις τους σύγχρονους Γάλλους διανοητες ( Μπρύκνερ....etc) νιώθεις έναν εύγλωττο ευφυΐη αλλά χλιαρό χωρίς πίστη λογο..

..διαβάζεις το εκπονημα του Προυστ με το εγχείρημα του συγγραφέα να σε παγιδεύσει σε ένα συλλογικό αναγνωστικό κοινό υπό μια ασυναίσθητη ηλεκτροπληξία.. με αδιόρατα νοσηρα συγγραφικά κίνητρα ..

...κ έρχεται η Χρυσή τομή αξίας έργου - ωφέλιμη αντανάκλαση στο συλλογικό συνειδητό από τον Φλωμπέρ με ενα καταπληκτικο αριστούργημα

Το βιβλίο είναι αληθινό αριστούργημα. Ο προικισμένος συγγραφέας του πιάνει μια εντελώς πεζή ιστορία, την ανιαρή ζωή μιας επαρχιώτισσας μικροαστής στα μέσα του 19ου αιώνα, της Έμμας Μποβαρύ, και φτιάχνει έναν ύμνο για τον ιδανικό έρωτα. Κατορθώνει αυτή τη νεφοπαρμένη και ονειροδίαιτη μοιχαλίδα να την κάνει πραγματικά συμπαθή και να πλάσει μια από τις πιο ολοκληρωμένες λογοτεχνικές ηρωίδες που όμοιά της είναι δύσκολο να βρεθεί. Το έργο διακρίνεται για την εξαιρετικά λεπτοδουλεμένη γλώσσα του, την απαράμιλλη απόδοση του ψυχισμού της κεντρικής ηρωίδας στις διάφορες φάσεις της ζωής της και την απολύτως πειστική διάπλαση όλων των υπόλοιπων βασικών χαρακτήρων. Αξίζει σίγουρα να το διαβάσετε κι ας έχει περάσει ενάμισης αιώνας και βάλε από τη συγγραφή του. Κοντολογίς μιλάμε για ένα κλασικό έργο που έχει κερδίσει εδώ και πολύ καιρό τη μάχη με το χρόνο.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!