Μάνη: Λαογραφία και τόπος

φωτογράφιση: Φώτης Καζάζης ΔΙΓΛΩΣΣΟ στα ελληνικά και ΑΓΓΛΙΚΑ, με 300 φωτογραφίες και κείμενα από όλη τη Μάνη αποτυπώνει μέρος της πλούσιας λαογραφίας της.
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 21.20
15.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
453356
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Δεσμός
Σελίδες:136
Μεταφραστής:Χαρβάτης, Κώστας, Γεωργούλια, Κωνσταντίνα
Ημερομηνία Έκδοσης:15/02/2017
ISBN:9786185046187
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στον γεωγραφικό χάρτη η Μάνη αποτυπώνεται ως μία δαντελωτή χερσόνησος η οποία αναδύεται στο μέσον της Μεσογείου. Στην συνείδηση όμως της ασκόπιμης ιστορίας είναι ένας τόπος ξεχωριστός, αφού για 400 χρόνια οι κάτοικοί του όρθωναν το ανάστημά τους την Οθωμανική αυτοκρατορία φόβο και τρόμο του τότε κόσμου.

Μια φτωχή κοινότητα ανθρώπων πούχαν πρώιμα δομήσει κοινωνία, συνέθετε ιδεολογίες και καθιέρωνε μια άλλη άποψη για την ελευθερία.

Το δυνατό στοιχείο της φυσιολογίας -φυσιογνωμίας της Μάνης με άμεση επιρροή στους ανθρώπινους τύπους της, μάγεψε τον Καζάζη που προσπάθησε να απομονώσει - ίσως και ασυνείδητα μερικές φορές- τα χαρακτηριστικά τα συνθετικά της επίδρασης της φύσης πάνω στον άνθρωπο που είναι παιχνίδισμα θεϊκής φαντασίας.

Η χρονική διαδρομή των φωτογραφιών αριθμεί πέντε δεκαετίες που όμως δεν στάθηκαν ικανές να αλλάξουν τη σκληρή και γυμνή Μάνη. Η βασανισμένη γη αποδίδεται αισθησιακά από την ασπρόμαυρη ματιά του Φώτη Καζάζη.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!