Διοικητικός Κώδικας - Δ έκδοση

Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 100.00
85.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
326993
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:1468
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2010
ISBN:9789604455126
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Η τέταρτη έκδοση του «Διοικητικού Κώδικα» υιοθετεί τη δομή των προηγούμενων εκδόσεων. Στην ύλη που περιλαμβάνεται στον παρόντα τόμο έχει ληφθεί υπόψη η εξέλιξη της νομοθετικής παραγωγής στο διάστημα των τελευταίων δύο ετών. Μεσολάβησε η Αναθεώρηση του 2008, με την οποία επήλθαν ορισμένες τροποποιήσεις στον συνταγματικό Χάρτη της Χώρας. Ως επακόλουθο, εξάλλου, κυβερνητικών ανασχηματισμών, αλλά και βουλευτικών εκλογών σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στις υπουργικές δομές.


Περαιτέρω, ψηφίστηκε ο νόμος 3801 του 2009 που αφορά στη βαθμολογική εξέλιξη και σε ζητήματα υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με σκοπό τη νομοθετική διευθέτηση ενός ζητήματος που είχε προταθεί να αντιμετωπιστεί καταρχάς στο πλαίσιο της συνταγματικής Αναθεώρησης, πρόταση, ωστόσο, που δεν τελεσφόρησε λόγω μη συμπλήρωσης της απαιτούμενης πλειοψηφίας. Τέλος, αλλ’ όχι έλασσον, κρίθηκε σκόπιμη η αντικατάσταση των μέχρι πρότινος υφιστάμενων κοινοτικών διατάξεων, μετά την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνας από το εθνικό Κοινοβούλιο με τον νόμο 3671 του 2008, πολλώ δε μάλλον που έχει πλέον ολοκληρωθεί η επίσημη διαδικασία για την έναρξη ισχύος της Συνθήκης.


Η διάρθρωση της νομοθετικής ύλης του «Διοικητικού Κώδικα» παρακολουθεί και αντανακλά κατά το δυνατόν τη γενική δομή του διοικητικού συστήματος της Χώρας, επιτρέποντας έτσι την πληρέστερη σύλληψη και κατανόησή του. Tο έργο αυτό προσφέρεται επίσης και χρησιμεύει όχι μόνο για τη θεωρητική ανάλυση, αλλά και για την πρακτική εφαρμογή από δημόσιους υπαλλήλους, δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους και άλλους ενδιαφερόμενους για τη γενική θεσμική κατάστρωση του ελληνικού διοικητικού συστήματος.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!