Διοικητικός κώδικας

Συλλογή νομοθεσίας για τη δημόσια διοίκηση
Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 100.00
85.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
302265
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:1484
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2007
ISBN:9789604452620
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Είναι γεγονός ότι οι ισχύουσες ρυθμίσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και τον δημόσιο τομέα, γενικότερα, είναι όχι μόνο πληθωρικές, αλλά και διάσπαρτες, πολλές φορές αλληλοκαλυπτόμενες, ενίοτε δε και αλληλοαναιρούμενες, γεγονός που συνιστά ένδειξη όχι μόνο της ποσότητας, αλλά και της ελλειμματικής ποιότητας της κανονιστικής-νομοθετικής λειτουργίας στην Ελλάδα. Δεδομένου του όγκου της υφιστάμενης νομοθεσίας, ο «Διοικητικός Κώδικας»-Συλλογή νομοθεσίας για τη Δημόσια Διοίκηση εστιάζεται στο απολύτως αναγκαίο και κρίσιμο επίπεδο και, μολονότι δεν αποτελεί πραγματική κωδικοποίηση των ρυθμίσεων για τη Διοίκηση, είναι εντούτοις μια ενημερωμένη με όλες τις πρόσφατες τροποποιήσεις συλλογή νομοθεσίας για τη Δημόσια Διοίκηση που προσφέρεται για πολλαπλές χρήσεις (ακαδημαϊκούς σκοπούς, έρευνα διοικητικού φαινομένου, μελέτη διοικητικής θεωρίας και πράξης κ.ο.κ.).


Ο τόμος περιέχει τα βασικά νομοθετικά κείμενα για τους κυριότερους θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα. Ειδικότερα, περιλαμβάνει ολόκληρο το κείμενο του ισχύοντος ελληνικού Συντάγματος, καθώς και μια σειρά διατάξεων από τη Συνθήκη για τη θέσπιση Συντάγματος για την Ευρώπη, οι οποίες έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη σχέση τους με τον χώρο της Διοίκησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κωδικοποίηση των ρυθμίσεων για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα.


Στον «Διοικητικό Κώδικα» περιλαμβάνονται, επίσης, τα κύρια νομοθετήματα για την οργάνωση και τη λειτουργία των Περιφερειών, όπως και για τις αρμοδιότητες των περιφερειακών οργάνων. Παρουσιάζεται η νομοθεσία για την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του πρώτου και του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ενώ, για τα ζητήματα της στελέχωσης και του εν γένει προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης παρατίθενται ο ισχύων Υπαλληλικός Κώδικας (νόμος 3528/2007), ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, τα νομοθετικά κείμενα για τους εργαζομένους στο Δημόσιο με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αυτά για τη μερική απασχόληση, οι ρυθμίσεις για τις προσλήψεις, για τα προσόντα διορισμού, το μισθολόγιο και την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Διοίκησης (προεδρικό διάταγμα 57/2007), αλλά και για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στον παρόντα τόμο περιέχονται και οι προβλέψεις για την οριοθεσία του δημόσιου τομέα, το καθεστώς των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα νομοθετήματα σχετικά με τα λειτουργικά ζητήματα της Διοίκησης, ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, καθώς και η μεθοδολογία της σύγχρονης διοίκησης με στόχους και αποτελέσματα.


Τέλος, παρατίθενται τα κείμενα για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές και ο Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Παράρτημα του «Κώδικα» αποτελεί το σχέδιο για έναν Κώδικα Διοικητικής Ηθικής και Δεοντολογίας, καθώς επίσης η εγκύκλιος του Πρωθυπουργού Υ190/18.7.2006 για τη νομοθετική πολιτική.

(Από τον εκδότη)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!