Δημόσια διοίκηση - Δ έκδοση

Στοιχεία διοικητικής οργάνωσης
336176
Εκδόσεις: Σάκκουλας
Σελίδες:559
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/2010
ISBN:9789604455867


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Η νέα συμπληρωμένη και αναθεωρημένη (τέταρτη) έκδοση του βασικού εγχειριδίου για τη Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα έρχεται να καλύψει ένα κενό στη μελέτη εκείνου που από πολλούς θεωρείται ως το κρισιμότερο πρόβλημα στη χώρα μας σήμερα.

Η αποτύπωση και συστηματική ανάλυση της οντολογίας του διοικητικού συστήματος αναπτύσσεται σε εννέα κεφάλαια, όπου επιχειρείται η κατά το δυνατόν σφαιρική περιγραφή του «είναι», αλλά και του «πώς ούτως έχειν» του διοικητικού μηχανισμού του κράτους, περιλαμβανομένων των κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών θεσμών, της δημόσιας υπαλληλίας, των ανεξάρτητων αρχών και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τη διοικητική κατάσταση στη χώρα, που δεν υπήρχε σε προηγούμενες εκδόσεις, συμπληρώνει την ερμηνευτική και ιστορική ανάλυση των διοικητικών θεσμών, ενώ το εισαγωγικό μέρος για τη διοίκηση και την πολιτεία είναι αρκετά εμπλουτισμένο, συνδέοντας τη μελέτη της δημόσιας διοίκησης με την ευρύτερη πολιτειακή και συνταγματική θεωρία και προβληματική.

Τέλος, και η έκδοση αυτή του βασικού έργου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Μακρυδημήτρη, που εκπονήθηκε με τη συνεργασία της Μαρίας-Ηλιάνας Πραβίτα, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι αφιερωμένη στον ακαδημαϊκό και ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Π. Σπηλιωτόπουλο.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!